Girona

El millor debutant en la lliga des de Falcao

Per si sol el Pichichi d’Artem Dovbyk té un mèrit increïble, però el que ho converteix en encara més especial és que el davanter del Girona ho ha aconseguit en la seva primera temporada a la lliga espanyola. El més curiós és que és la segona vegada consecutiva que passa en la lliga espanyola, ja que el curs passat Lewandowski es va convertir en el Pichichi en el seu debut al Barça. El polonès, però, va acabar la lliga amb 23 gols, un menys dels que ha sumat Dovbyk.

Per comprovar com d’estrany és aquest cas, només cal tenir en compte que l’anterior que ho havia aconseguit era Ruud Van Nistelrooy, que va aterrar al Madrid marcant uns espectaculars 25 gols en la temporada 2006/07. Curiosament, dos anys abans, Forlán havia aconseguit els mateixos gols en el seu debut al Vila-real i a al lliga espanyola, que li van permetre guanyar el Pichichi i, a més, la Bota d’Or. A Van Nistelrooy i a Forlán els va superar, uns anys després, Cristiano Ronaldo, que es va convertir en el millor debutant del segle XXI a la lliga espanyola en l’aspecte golejador sumant un total de 26 gols el curs 2009/10, tot i que va quedar molt lluny del Pichichi, que va ser Messi amb un total de 34 gols –Higuaín va ser segon amb 27 gols, un més que el portuguès.

Aquests tres casos són els únics debutants que han estat capaços de marcar més gols que Dovbyk en la seva estrena a la lliga espanyola els últims vint-i-cinc anys. Entremig, la temporada 2010/12, Radamel Falcao va aterrar a la lliga amb l’Atlético marcant els mateixos 24 gols en la lliga que l’ucraïnès ha aconseguit aquesta temporada. Des de llavors ningú havia assolit aquesta xifra, i això que han passat grandíssims davanters com Luis Suárez o Benzema, que van acabar sent màxims golejadors algun curs.

UN MÉS

Lewandowski va ser pitxitxi el curs passat, el del seu debut, amb 23 dianes
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)