Girona

Girona ja fa olor de Champions

L’afició blanc-i-vermella surt massivament al carrer per celebrar conjuntament amb l’equip la històrica classificació per a la màxima competició europea

Míchel, Stuani i Portu, els més ovacionats durant la festa, agraeixen el suport a l’afició i Aleix Garcia revela la samarreta del curs que ve

Equip, afició, ciutat i territori de Champions. El Girona i Girona van posar ahir el punt final a una temporada espectacular que, amb 81 punts i la tercera posició en la lliga, durà els gironins a la màxima competició europea a partir del setembre. Una cloenda espectacular, amb milers i milers d’aficionats vestits amb la samarreta del Girona per omplir els carrers de la ciutat i celebrar, al costat dels jugadors, els èxits assolits en aquest any de somni.

La plantilla, dalt d’un autocar descapotable decorat amb l’eslògan “Girona, territori de Champions”, el dibuix en què surten representats els diferents llocs de la demarcació gironina que forma part de la campanya i el logotip d’Estrella Damm, el principal patrocinador, va recórrer primer el tram de Montilivi fins a la plaça del Vi, en què va anar sumant aficionats per fer una entrada espectacular pel pont de Pedra.

A la plaça del Vi les emocions van començar a aflorar amb l’himne de la Champions interpretat pel cor Geriona i els posteriors parlaments dels jugadors davant d’unes 5.000 persones. L’alcalde Lluc Salellas i el president Delfí Geli van ser els primers d’agafar el micròfon, però els aficionats van embogir en el torn de Míchel, que, com va fer divendres a Montilivi, va elogiar el que han fet els seus homes aquesta temporada i va encendre l’afició prometent més alegries la temporada que ve.

Després va arribar el torn d’uns jugadors que es van mostrar visiblement emocionats i agraïts per l’escalf que van rebre i han rebut durant tot l’any de l’afició. Una afició que no va parar de demanar a cada jugador que agafava el micròfon que es quedés la temporada que ve. Stuani, Aleix Garcia, Juanpe, Yan Couto, Eric Garcia, Dovbyk, Tsygankov –l’únic que es va atrevir a parlar en primera persona de la temporada que ve amb un “Ens tornarem a veure”–, Savinho i Portu van ser els que es van atrevir –alguns forçats pels aficionats o els companys, tot sigui dit–. Curiós va ser sentir per primera vegada els dos jugadors ucraïnesos, normalment fora dels focus mediàtics per les dificultats amb l’idioma, parlar en un castellà força correcte, així com Portu, amb un somriure d’orella a orella, parlant en català.

Acabats els parlaments des del balcó de l’ajuntament, els jugadors del Girona van tornar a pujar a l’autocar, amb què es van dirigir a la Copa. Segons fonts oficials, 15.000 persones van presenciar l’arribada dels jugadors, que va posar el punt final a una festa amenitzada pels concerts de Les que Faltaband, Els Catarres i Mon Dj.

Aleix, protagonista

Un dels moments més particulars dels discursos dels jugadors a la plaça del Vi el va protagonitzar Aleix Garcia, ja que el d’Ulldecona es va treure la samarreta de la celebració per ensenyar la que duia a sota. Ni més ni menys que la samarreta del Girona de la temporada 2024/25, de la qual ja s’havien filtrat imatges i que no tindrà franges ni verticals ni horitzontals, sinó vaires en forma d’onada com les de l’escut de la ciutat i del club. A més, la samarreta ja duia el logotip del que serà el nou patrocinador, Etihad Airways, tot i que encara no ha estat anunciat oficialment.

El que sembla difícil, però, és que Aleix Garcia llueixi aquesta samarreta el curs que ve: el migcampista té un acord molt avançat amb el Bayer Leverkusen a canvi d’uns 15 o 20 milions d’euros que ahir, des d’Alemanya, ja es va donar per tancat i que es podria fer oficial en els propers dies. De fet, Aleix Garcia va ser qui va fer el discurs més melancòlic a la plaça del Vi pel fet d’haver de posar el punt final a una temporada en què ha gaudit com mai.

S’ha demostrat que el Girona es val per si mateix i que pot competir contra qualsevol
Lluc Salellas
alcalde de girona

ELS PROTAGONISTES

Costarà molts anys pair el que hem aconseguit. Hem gaudit molt. És un curs històric
Eric Garcia
defensa del girona
Tinc una mica de pena perquè s’acaba una temporada en què estàvem gaudint moltíssim
Aleix Garcia
migcampista del girona
Hem aconseguit una cosa impensable. Afició i jugadors, tots ens mereixem jugar la Champions
Cristhian Stuani
Davanter del girona
Gràcies per com ens heu ajudat en el dia a dia. Us estimo i sempre estareu al meu cor
Yan Couto
Defensa del girona
Aquests jugadors han fet el millor futbol del món. Europa, ‘flipareu’ amb el Girona!
Míchel Sánchez
entrenador del girona
Fa sis anys vaig dir que el Girona seria de Champions i ja puc dir que el somni s’ha fet realitat
Portu
davanter del girona
Només hi hem arribat. L’any que ve tothom a Europa veurà qui és el Girona
Delfí Geli
president del girona
Hem estat una família i per això ha estat una temporada fantàstica. Gràcies a tots pel suport
Artem Dovbyk
davanter del girona
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)