Girona

Savinho, desequilibri innat

Revelació. Arribat per la porta del darrere com un extrem més cedit en la llista del City Group, el de Belo Horizonte ha deixat bocabadats els més optimistes amb actuacions d’estrella mundial

Hi ha múltiples arguments i raons que expliquen la gran temporada que ha fet el Girona. I el gran rendiment i versió que han ofert la majoria dels futbolistes, ajudats per la metodologia, les idees i la motivació de Míchel, han estat segurament la clau de tot. En aquest apartat hi ha un jugador que ha sobresortit per damunt de la resta. Gairebé tots els titulars se’ls ha emportat Artem Dovbyk, per la lluita pel Pitxitxi amb Sorloth fins a la darrera jornada, però el rendiment mostrat per Sávio Moreira Savinho ha estat brutal. D’impacte. D’estrella mundial. El de Belo Horizonte, de només 20 anys, ha trencat els esquemes dels aficionats més optimistes. Arribat per la porta del darrere a mitja concentració a la Vall de Bianya, l’extrem semblava un més en la llista dels que el City Football Group ha cedit al club al llarg dels anys. Sávio venia d’una primera etapa per oblidar al PSV Eindhoven, equip amb què va acabar jugant al filial a causa de les lesions i la falta de confiança dels tècnics del conjunt neerlandès. De seguida, en la pretemporada, ja va mostrar les seves virtuts i va fer obrir els ulls a Míchel Sánchez, que sabia que tenia a les seves mans un diamant per polir.

Savinho ha acabat el seu primer curs a LaLiga amb nou gols –n’ha fet dos més en la copa del Rei– i deu assistències als companys –la darrera a Tsygankov en l’última jornada de lliga–, uns registres increïbles acompanyats d’un desequilibri brutal que ha fet desestructurar gairebé totes les defenses de la competició. Les diagonals del brasiler, la connexió amb Miguel Gutiérrez per l’esquerra i la intimidació, han estat una constant en el joc d’un Savinho que s’ha convertit en el jugador que més driblatges ha fet amb èxit en una categoria que reuneix jugadors com Nico Williams, Vinícius Júnior, entre molts altres, que en són especialistes.

Sávio s’ha convertit en una peça indispensable per al joc que vol aplicar al seu equip Míchel i per això, sempre que ha estat disponible, ha jugat partits, fins a acumular-ne 3X (3X com a titular). El jugador, format a l’Atlético Mineiro i fitxat pel Troyes, del City Football Group, club francès que l’ha cedit al PSV i aquest curs al Girona, ha vist com el gran rendiment i l’impacte en una de les lligues més competitives del món li obria les portes a la selecció absoluta del Brasil. Paraules majors per a un jove jugador que està fent les primeres passes en el futbol. A més, ja ha estat confirmat, junt amb el seu inseparable Yan Couto, com un dels futbolistes convocats per competir en la pròxima copa Amèrica, que es disputarà als Estats Units a partir del proper 20 de juny.

De valor incalculable

Sávio Moreira ha estat un dels jugadors que més s’han revalorat en tota la lliga espanyola. Tot i que el seu valor costa d’estipular, per la seva edat i per tot el que ha demostrat damunt del terreny de joc competint contra els grans, a més de la internacionalitat amb una de les millors seleccions del món, el City Football Group s’ha vist obligat a controlar encara de més a prop el futbolista que li pertany. Míchel ha declarat molts cops que el voldria tenir el curs vinent sota les seves ordres i entre el Manchester City, el Troyes i el mateix Girona segur que s’està treballant perquè això sigui així.

El fet de participar en la propera Champions League fa que el mateix Savinho vegi amb bons ulls pujar un esglaó més i anar progressant com toca.

BRUTAL

L’extrem ha acabat amb nou gols (dos més en la copa) i deu assistències als companys

TALENT INCREÏBLE

En el seu primer any a LaLiga, Savinho ha estat qui més driblatges ha fet amb èxit

FE CEGA

Míchel ha confiat sempre en el talent del brasiler, que ha jugat sempre que ha estat disponible

PREMI AMB EL BRASIL

Gràcies al seu bon rendiment, Sávio ha debutat amb l’absoluta i jugarà la copa Amèrica
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)