Girona

Dos estrips per a la història del Girona

Anada i tornada. El Girona ha golejat el Barça en els dos partits amb idèntic resultat i un parcial de 8-2 que, tot i això, no li ha servit per ser segon

Barça 2 Girona 4

GIRONA:Gazzaniga, Eric Garcia, David López (Portu, 65’), Blind, Miguel, Yangel Herrera, Aleix Garcia, Tsygankov (Yan Couto, 65’), Iván Martín, Savinho (Valery, 86’) i Dovbyk.BARÇA:Ter Stegen, Kounde, Araujo, Cubarsí, João Cancelo, Christensen (Pedri, 68’), Sergi Roberto (Oriol Romeu, 79’), Gündogan, Lamine Yamal (João Félix, 83’), Fermín López (Raphinha, 68’), i Lewandowski (Ferran, 79’).GOLS:0-1 (3’) Christensen. 1-1 (4’) Dovbyk. 1-2 (45+1’) Lewandowski, de penal. 2-2 (65’) Portu. 3-2 (67’) Miguel. 4-2 (75’) Portu.ÀRBITRE:Hernández Hernández (comitè canari).T.G.:Kounde (28’), Araujo (39’) i Sergi Roberto (43’).T.V.:Cap.PÚBLIC:14.090 espectadors a l’estadi de Montilivi.

El Girona no havia guanyat mai el Barça en un partit oficial i aquesta temporada, com no podia ser de cap altra manera, l’equip dirigit per Míchel Sánchez, avesat a trencar rècords i estadístiques, va decidir esmicolar el conjunt blaugrana tant en el partit d’anada, disputat a l’estadi Lluís Companys, a Montjuïc, com en el de tornada, a Montilivi, fa menys d’un mes. Si bé és cert que en el primer partit el conjunt dirigit per Xavi Hernández va tenir força ocasions per fer que el resultat no fos tan contrari als seus interessos, la resposta gironina en els dos enfrontaments al lleuger domini culer va ser fulgurant.

A Montjuïc, el Girona arribava al duel competint de tu a tu amb el Madrid per la primera posició. Míchel va intentar sorprendre tàcticament amb una fórmula que ha acabat repetint en algun partit estirant Yan Couto, lateral dret amb possessió del rival, a l’extrem dret amb possessió pròpia, fet que va incrustar Tsygankov al centre per connectar amb el seu compatriota Dovbyk en la referència de l’atac. Això i la posició habitual de Miguel Gutiérrez per tenir superioritat numèrica –els blaugrana no sabien com defensar-ho– va ajudar perquè tot rutllés. L’efectivitat en els metres finals va fer la resta en un matx que en els darrers minuts va embogir una mica amb tres gols en el tram final, dos en l’afegit, el darrer de Stuani, amb el Barça bolcat de ple buscant el 3-3.

Portu ho capgira tot

En la tornada a Montilivi, el Barça va avançar-se en el marcador dues vegades gràcies als gols de Christensen i Lewandowski, que feia inútil, momentàniament, l’empat a un de Dovbyk. Amb el Barça millor i dominant territorialment, l’entrada de Portu en el 65’ va regirar-ho tot. El de Beniel va endreçar a dins la primera pilota que va tocar, dos minuts després va fer l’assistència a Miguel per remuntar l’enfrontament i en el 75’ va establir el 4-2 definitiu fent un dels gols més estètics i espectaculars de tota la temporada a primera.

L’esclat a Montilivi encara ressona, i és que els tres punts sumats contra el conjunt blaugrana van permetre als blanc-i-vermells classificar-se matemàticament per jugar la propera i renovada edició de la Champions League. El 4 de maig del 2024, sense cap mena de dubte, serà un dia per recordar entre tots els aficionats gironins, que van entrar a Europa per la porta gran, derrotant el Barça a casa.

HISTÒRIC

El Girona no havia guanyat mai un partit oficial contra el conjunt blaugrana

A MONTJUÏC

Míchel va fer algun retoc tàctic clau i l’efectivitat en els metres finals ho va decantar tot

A MONTILIVI

Quan millor estava el Barça, Portu va efectuar un doblet i va fer una passada de gol en 10 minuts

HOLA, EUROPA!

El triomf contra els culers a Montilivi va classificar l’equip per a la Champions League
BARÇA:Iñaki Peña; Kounde, Araujo, Christensen (Balde, 65’), João Cancelo; Frenkie De Jong, Gündogan, Pedri (Fermín López, 80’); Raphinha (Lamine Yamal, 65’), Lewandowski i João Félix (Ferran Torres, 65’).GIRONA:Gazzaniga; Yan Couto (Valery, 78’), Eric Garcia, Blind, Miguel; David López, Aleix García, Iván Martín (Solís, 87’); i Tsygankov (Portu, 78’), Dovbyk (Stuani, 73’) i Savinho.GOLS:0-1 (12’) Dovbyk. 1-1 (19’) Lewandowski. 1-2 (40’) Miguel. 1-3 (80’) Valery. 2-3 (92’) Gündogan. 2-4 (95’) Stuani.ÀRBITRE:Díaz de Mera Escuderos (col·legi castellanomanxec).T.G.:Al local Araujo i al visitant Blind.T.V.:Cap.PÚBLIC:42.848 espectadors a l’estadi Lluís Companys.

Per fer tremolar els blaugrana

J.S.

El 2-4 al Lluís Companys va deixar líder tot sol el Girona, amb dos punts més que el Madrid i set més que el Barça. El 4-2 a Montilivi va tornar a fer tremolar els blaugrana, que tornaven a ser superats pel Girona en el segon lloc. Finalment, però, el bitllet per a la Supercopa de l’Aràbia Saudita és per al Barça.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)