Girona

El gol, amb el nom de Dovbyk

El far. L’ariet ucraïnès ha trencat tots els registres confirmant que el desemborsament que va fer el Girona per ell –7,5 milions d’euros, el fitxatge més car de la història– ha estat tota una garantia

24

GOLS

en la lliga

L’estilet de l’atac del Girona ha estat, sense cap mena de dubte, Artem Dovbyk. L’ucraïnès ha marcat ni més ni menys que 24 gols en la lliga –qui més– i ha confirmat que l’esforç i la inversió que va fer el club l’estiu passat han donat resultat. I més tenint en compte el buit que havia deixat Taty Castellanos, ara a la Lazio, que tornava a posar pressió a l’àrea esportiva comandada pel club a l’hora d’escollir bé i, sobretot, no errar en la decisió, ja que d’aquesta tria depenia la trajectòria i la història del club. Dovbyk ha respost amb gols, però també ajudant els companys amb molta feina en la pressió, esforços, intents de desmarcades a l’espai, joc d’esquena per contemporitzar, fixació de centrals, i moltes altres coses més. L’aposta ha sortit bé.

El fitxatge més car de la història del club, amb 7,5 milions d’euros pel 70% dels drets del futbolista –compartits entre el Dnipro-1 i el Midtjylland–, acabarà sortint barat al Girona, que no el deixarà marxar per menys de 40 milions tot i que la prioritat sigui quedar-se’l per gaudir-lo més i ajudar l’equip en la seva aventura per la Champions League.

Dovbyk, tot i els dubtes que també hi va haver amb Tsygankov pel que fa a l’aclimatació i l’adaptació, va caure amb els dos peus al Girona. Fred però amb un punt extravertit tot i les dificultats amb l’idioma –no controla tant l’anglès com el seu company d’equip i de selecció, una peça clau en els seus inicis per entendre de què anava tot–, ja va marcar en el seu debut, al Reale Arena contra la Real Sociedad (1-1). Dovbyk ha mostrat la seva força damunt del camp i el seu poder aeri, elements vitals per cobrir certes mancances tècniques, tot i ser un jugador prou hàbil amb la pilota.

Com tots els davanters, el de Txerkassi també va passar una etapa de sequera, que es va allargar durant set partits que va disputar –vuit jornades, ja que va ser baixa en una–, però la resposta va ser fulgurant en un tram final de curs que ha estat clau per segellar la classificació per a la Champions League. Dovbyk va iniciar la travessia del desert just després del partit en què va fer un hat-trick que va meravellar el món, ja que va necessitar tan sols sis minuts de joc –entre el minut 13 i el 19 de la primera part– per assestar tres cops a un Sevilla desfet i sense fórmules per controlar o aturar la fúria d’Ucraïna. Acabada la sequera amb dos gols importants en la victòria contra el Betis a Montilivi (3-2), el davanter blanc-i-vermell ha fet deu dianes en les últimes deu jornades, dades que l’han ajudat a guanyar-li la partida a Sorloth i ser Pitxitxi en solitari de la categoria amb 24 gols.

Dovbyk, com era de preveure, tindrà juntament amb el seu company Viktor Tsygankov el premi extra de defensar el seu país, en guerra amb Rússia, en la propera Eurocopa que es jugarà a Alemanya.

NÚMEROS BRILLANTS

Tot i passar una sequera de vuit jornades, l’ariet ha estat pitxitxi de la categoria

INVERSEMBLANT

Encara es recorda el ‘hat-trick’ que va fer al Sevilla entre els minuts 13 i 16 del partit

FIX

Només d’arribar ja va jugar i, fins i tot, va marcar el dia del seu debut, a Anoeta
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)