Girona

A Montilivi amb limitacions

Estadi. El club comunica que jugarà la Champions a casa tot i les exigències de la UEFA quant a les instal·lacions

Montilivi serà territori Champions. Així ho va fer saber el club abans de viatjar cap a Vitòria per enfrontar-se a l’Alavés. Era una de les preocupacions principals de l’aficionat blanc-i-vermell, que temia haver d’anar fins a Barcelona –Montjuïc o RCDE Stadium– per gaudir de la lliga de campions. Al final, però, al feu gironí sonarà l’himne de la Champions i els millors equips europeus visitaran la ciutat. Malgrat la bona notícia de jugar a Montilivi, el Girona ja sap que haurà d’afrontar una sèrie de canvis significatius en alguns àmbits. El principal serà en la reducció de l’aforament, ja que la UEFA no permet competir amb graderies tubulars. Doncs el club gironí deixarà pràcticament quatre mil seients buits, segurament tapats per una lona. Dels 14.500 actuals als 9.500 amb la primera anella que es tenia abans de pujar a l’elit.

Ara bé, no és només això, ja que el màxim organisme del futbol europeu, la UEFA, també ha de gestionar un seguit d’entrades que faran encara més reduït el nombre d’abonats gironins que podran entrar a veure els quatre partits de la primera fase que s’hi disputaran. Un 5% de l’aforament total per a l’afició visitant i un 5% –que pot ser més– per a compromisos de la UEFA. Això reduiria l’aforament final entre 6.500 i 7.000 abonats.

Altres canvis obligats

El tancament de les graderies del gol sud superior, del gol nord superior i de preferent superior farà que s’hagi de reubicar la zona de la premsa escrita i ràdios. El club estudia ubicar-la a la tribuna alta, sobre la llotja presidencial, per tal de poder col·locar-hi cent periodistes, entre televisions, ràdios i premsa. A més, el club haurà d’instal·lar noves cabines i habilitar zones de treball. La sala de premsa, la sala per a fotògrafs i zones de treball diverses, s’hauran de situar entre l’estructura de tribuna i l’aparcament de davant. S’està estudiant poder ubicar aquesta zona de treball en un mòdul a l’entrada de tribuna; una de les probabilitats és que el club externalitzi les seves oficines per guanyar espai. Així, també s’haurà de reestructurar l’entrada, traient la zona vip de “La Devesa” i també la fan zone al pàrquing del gol nord. La gran cobertura mediàtica i la realització televisiva requerirà estacionar tots els camions en aquella zona. El club haurà de buscar nous espais si vol fer prèvies en dies de partit a la lliga de campions.

Finalment, una de les coses que preocupen és el control de l’afició visitant abans d’entrar a l’estadi. Per normativa de la UEFA, no es poden barrejar amb l’afició visitant i el club, aconsellat per l’Ajuntament, haurà de facilitar una entrada exclusiva per a ells, així com un lloc per aparcar els autobusos separat de la resta.

MOVIMENTS

El club haurà de reestructurar les zones de premsa, les de visitants i els accessos

AFORAMENT REDUÏT

Dels 14.500 seients, el club en tindrà només 9.500 d’operatius i un 10% per a la UEFA
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)