Girona

De festa en festa

S’havia de gaudir. El Girona remata amb dos grans actes amb l’afició una temporada en què ja havia celebrat a Montilivi l’accés matemàtic a Europa i la classificació per a la Champions

L’espectacular jornada de diumenge, amb la rua cap al centre de la ciutat i la gresca final a la Copa, recordava la de l’ascens històric a primera divisió. N’hi havia per a això i per a molt més, perquè el conjunt blanc-i-vermell l’ha feta grossa i tocava gaudir-ne amb l’afició. Els seguidors han viscut una temporada per emmarcar, amb festivals continus a Montilivi per les exhibicions de l’equip de Míchel. I l’eufòria ha anat més enllà dels 90 minuts, perquè a l’estadi s’hi han vist fins a tres grans festes corals abans de tancar la paradeta, diumenge, al centre de la ciutat.

L’equip va rendir a un nivell tan alt, barallant-se entre els tres primers classificats de primera, que Míchel va arribar a dir que, quan l’accés a competicions europees –començant per la Conference League– fos matemàtic, no ho celebrarien. A l’hora de la veritat, però, hi va haver celebració, preparada –amb les primeres samarretes especials, les vermelles amb el lema “Europa, ja som aquí”– i celebrada a l’estadi després d’una victòria contra el Cadis (4-1), quan encara quedaven sis jornades per disputar-se. Ja s’albirava en aquell moment la Champions –10 punts de marge–, però el premi gros es va fer esperar una mica més. I va ser amb el millor guió possible, gràcies a una remuntada espectacular contra el Barça que va fer embogir Montilivi, el 4 de maig, a quatre jornades de tancar el campionat. Com havien fet contra el Cadis, els jugadors van tornar a saltar a la gespa amb una altra samarreta, de color blau fosc, amb la pilota de les estrelles de la Champions al davant i els noms dels protagonistes al darrere.

Primer va ser la samarreta vermella, després la blau fosc, i per rematar-ho una altra. El Girona i Puma van dissenyar –i posar a la venda, com les anteriors– una samarreta blanca amb el lema “Girona, territori de Champions” i, al darrere, una il·lustració amb diferents elements representatius de diversos llocs de les comarques gironines, com ara Figueres, Cadaqués, Tossa, Besalú i el Pirineu. S’hi van vestir els jugadors en l’última festa a l’estadi, en el partit contra el Granada que tancava divendres una temporada que passarà a la història, i hi van tornar en la celebració definitiva.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)