Girona

Xevi Masachs presenta a Barcelona el llibre ’Endavant, Girona!’

La llibreria Alibri de Barcelona ha acollit la presentació del nou llibre de Xevi Masachs, ’Endavant, Girona!’, del grup editorial Penguin Llibres. Després d’un primer acte al Casino de Girona que va tenir lloc el passat 15 d’abril, avui ha estat el torn de la capital catalana. El director esportiu del Girona FC, Quique Cárcel, i el periodista i escriptor, Jordi Grau, han acompanyat el director de L’Esportiu de Catalunya en una xerrada distesa en què s’ha fet balanç de l’excel·lent curs que ha dut l’equip blanc-i-vermell a classificar-se per a la Champions, però també s’han rememorat èpoques més fosques. “El que hem fet és excepcional. Ara bé, per sobre de tot, la gent recordarà el com ho hem aconseguit. Això ha despertat l’admiració del món del futbol”, ha assegurat Cárcel.

En el llibre, l’autor fa un repàs de la dècada daurada de l’entitat i compta amb un bon grapat de testimonis; Delfí Geli, Pere Guardiola, Míchel Sánchez, Cristhian Stuani, l’alcalde Lluc Salellas o el mateix Quique Cárcel són algunes de les veus protagonistes. ’Endavant, Girona!’, de 150 pàgines, està estructurat en 10 capítols que neixen a partir de “reproduccions de converses”, entre els quals s’inclouen “La ciutat de primera”, amb menció especial per als altres clubs gironins d’elit (el Bàsquet Girona, l’Uni Girona i el Girona Club Hoquei), “L’òrbita City i la identitat pròpia”, “Deures a Montilivi” o “Cap al centenari”, en què es pregunta a uns quants testimonis vinculats al club com se l’imaginen de cara al 2030, quan arribarà als 100 anys d’història.

Masachs ha expressat el seu agraïment cap a l’editorial, la llibreria, la família, el públic present i el club, en especial al director de comunicació i de l’àrea social, David Torras. “Recordo que les primeres cròniques que vaig fer del Girona van ser amb l’equip a Primera Catalana. Aleshores, hi havia 300 persones a Montilivi. El Figueres i el Palamós eren els equips dominants de la província. Els últims 10 anys han estat una muntanya russa. Era impensable preveure el creixement que ha tingut el club”, ha admès. “Vaig començar a escriure el llibre al novembre. Llavors, el Girona era líder en solitari. Tenia el dubte de com evolucionaria el curs. Era tot un repte, però ha sortit tot rodó”.

D’altra banda, el màxim responsable de l’àrea esportiva ha demostrat tenir molt clar l’objectiu de cara a la temporada que ve. “Hem de gaudir de la Champions, però la prioritat és no passar angúnies per mantenir la categoria. És la clau per consolidar el projecte. Si no competim bé en la lliga, tampoc ho farem a Europa”. Cárcel ha afirmat que el club, a diferència d’altres, pot plantejar ofertes des de l’inici del mercat perquè no té la necessitat de vendre jugadors, però creu, al mateix temps, que és la manera de créixer. “Volem que el màxim nombre d’integrants de la plantilla continuïn, però estem molt oberts a rebre ofertes importants de grans entitats”.

Per la seva banda, Grau ha recordat la “gloriosa” retransmissió que va fer el 1983, quan l’equip va pujar de Regional Preferent a Tercera Divisió, a més de destacar l’important paper de Pablo Machín a la banqueta gironina (2014-2018) o la transformació social del club, tant a la ciutat com arreu del territori català. “Si es manté l’estructura al llarg dels anys, la gent acabarà sent només del Girona”, ha reiterat amb convenciment.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)