Girona

Un fonament indispensable

Tsygankov té molts pretendents, però veu amb bons ulls quedar-se i el Girona el vol retenir com sigui

L’ucraïnès ha estat clau en el creixement del club des que hi va arribar, fa un any i mig

Ja fa dies que el centre d’atenció del dia a dia del Girona ha passat de la gespa als despatxos. Els èxits assolits aquesta temporada no s’oblidaran mai, i encara menys perquè comportaran la presència a la Champions el curs que ve un cop resolts tots els aspectes empresarials, per la relació amb el City Football Group, i logístics, per la viabilitat de jugar a Montilivi. Qui té ara pràcticament tota la responsabilitat a sobre és la direcció esportiva que encapçala Quique Cárcel, que ha de treballar de valent per mantenir el bloc que tan bons resultats ha donat en els últims mesos.

Un dels noms clau dins del projecte és Viktor Tsygankov. L’ucraïnès ha despertat l’interès de grans clubs del continent. No és nou, perquè el seu nom ja es va associar amb el Bayern en el mercat d’hivern, però el Girona va aconseguir retenir-lo. I la idea del club és continuar-ho fent. De pretendents n’hi ha, però el Girona no el vol deixar escapar si no arriba un club que pagui la seva clàusula de rescissió, que està al voltant dels 30 milions d’euros. I és que, com en altres casos, el Girona no rebria el traspàs sencer, sinó que un 50 per cent seria per al Dynamo de Kíiv, cosa que fa que una venda no sigui tan rendible. De fet, fa mesos que la idea del club és intentar arribar a un acord amb el futbolista per ampliar i millorar el seu contracte, cosa que també permetria augmentar la seva clàusula de rescissió.

Lògicament la voluntat del jugador tindrà un pes molt important en el seu futur, i en aquest sentit Tsygankov ja ha deixat clar en les poques vegades que ha parlat que és molt feliç a Girona i, per molt que l’interès de grans equips sempre és temptador, estaria encantat de quedar-s’hi. De fet, en la celebració a la plaça del Vi davant els aficionats va ser l’únic que es va atrevir a assumir alguna referència al futur amb el missatge “Ens veiem la pròxima temporada”.

Des del primer dia

El que acabi passant encara s’ha d’escriure, però el que és innegable és que Tsygankov ha estat un dels màxims responsables del creixement exponencial que ha tingut el Girona en l’últim any i mig. L’ucraïnès va aparèixer com una oportunitat de mercat el gener del 2023 i, per molt que acabés el contracte al final de la temporada, els gironins van apostar-hi fort pagant un traspàs d’uns cinc milions d’euros al Dynamo de Kíiv. El temps ha demostrat que la decisió va ser encertada, ja que des que va arribar la seva aportació ha ajudat a convertir el Girona en un equip guanyador.

Tsygankov va debutar amb la samarreta blanc-i-vermella en la primera jornada de la segona volta de la temporada passada. En aquell moment el Girona, que havia tingut un inici de curs amb alguns moments delicats, només tenia dos punts de marge respecte a la zona de descens, però a partir de llavors l’equip va anar escalant posicions fins a acabar lluitant per entrar a la Conference League fins a l’última jornada. Tsygankov, suplent en els seus primers dos partits però titular en tota la resta de jornades de lliga, es va adaptar de seguida a l’esquema de Míchel i va acabar tenint un pes important, sumant un total de tres gols i sis assistències en només dinou partits.

Aquesta temporada l’ucraïnès ha mantingut el seu paper destacat dins l’equip, tot i que les lesions l’han obligat a aturar-se fins a tres vegades. Per sort no han estat problemes físics importants i Tsygankov ha acabat jugant 30 partits de lliga, en què ha fet un pas endavant en l’aspecte golejador, sumant un total de 8 dianes –només al darrere de Dovbyk (24), Stuani (9) i Savinho (9)– i 7 assistències –precedit per Savinho (10), Yan Couto (8) i Dovbyk (8). En total, en el còmput global d’aquest any i mig, Tsygankov ha sumat 11 gols i 13 assistències.

Més que les xifres individuals, però, el que és realment impressionant són les estadístiques que acumula el Girona amb ell sobre la gespa, ja que en els 49 partits que ha disputat –43 com a titular– els gironins han sumat els tres punts en 28, n’han empatat 9 i només n’han perdut 12. Xifres bestials, que reforcen el vincle del Girona amb Tsygankov. Un vincle que va començar amb els gironins fitxant un jugador Champions que, si tot va bé i es queda, ara podrà gaudir d’aquesta magnífica competició defensant la samarreta del Girona per tancar un cercle preciós.

NEGOCIANT

Des de fa mesos el Girona treballa per renovar-lo i augmentar la clàusula de 30 M€

L’APOSTA

El gener del 2023 es va convertir en la primera gran aposta del projecte actual

GRANS XIFRES

En 49 partits de lliga, Tsygankov ha marcat 11 gols i ha acumulat 13 assistències
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.