Girona

La millor temporada de la historia del Girona

Arnau Martínez (4)

Curs farcit d’adversitats

El maresmenc ha jugat 1.496 minuts i 12 partits menys respecte al curs passat i ha perdut així molt de pes i la titularitat a l’equip de Míchel

Arnau Martínez té la proposta del Girona per ampliar i millorar el seu contracte

Arnau Martínez, el jove lateral dret del Girona FC, ha passat la temporada 2023/24 amb alts i baixos. En total, el català ha jugat 21 partits a la lliga –14 com a titular– i 1.242 minuts; aquest curs sense cap diana, però donant dues assistències. A la copa, Arnau ha jugat 5 partits, tots com a titular, aportant una assistència i contribuint de manera significativa a la solidesa defensiva de l’equip en aquesta competició. Amb només 21 anys, el curs per al defensor maresmenc no ha estat fàcil. La competència en primer lloc de Yan Couto al lateral i la gran entrada a l’onze titular, més tard, d’Eric García a la dreta, han donat molta menys regularitat de l’esperada a Arnau Martínez. Malgrat tot, l’inici del curs va ser positiu, acumulant quatre titularitats consecutives –Real, Getafe, Sevilla i Las Palmas– i confirmant un inici històric del conjunt de Míchel. Durant la primera aturada per seleccions, després de rebre el conjunt canari, el maresmenc es va fer una lesió al turmell que li va fer perdre el fil de la titularitat. En les 6 jornades següents, Arnau només va jugar a La Ceràmica contra el Vila-real, on el tècnic madrileny el va canviar al 52’, i 10 minuts contra l’Almeria a Montilivi. Al final del mes d’octubre i tot el novembre, Arnau va gaudir de més minuts i continuïtat: partint per la selecció sub 21 espanyola, tornant a l’onze en la lliga contra el Celta a casa i amb l’entrada de la copa, on va tenir un paper important. L’hivern no va ser fàcil, ja que Arnau ja es va veure com a clar jugador de rotació per sota de Couto o García, un pas per sobre. Tret de la competició copera, el català es va perdre molts partits per decisió tècnica i i va perdre bona part de la confiança que havia mostrat en els darrers anys a Montilivi. No era fàcil, ja que Arnau també tenia un tema important als despatxos de la direcció esportiva, i és que a vegades no és només jugar a futbol, sinó que hi interfereixen altres temes.

Renovació a l’horitzó

Durant el mes d’abril, en una entrevista a TV Girona, Quique Cárcel va comentar el següent: “Arnau no està jugant, però tampoc està en el millor moment per prendre decisions perquè està esperant l’evolució de la seva situació. Volem que continuï, però ell també ha de decidir què vol fer en la seva carrera. És un situació incòmoda.” Ara el català té una proposta del club de renovació, amb un contracte a l’alça. Martínez no només és un actiu esportiu, sinó també un símbol del bon treball fet en les categories inferiors del Girona. La seva progressió és un testimoni de la qualitat de la formació que el club ofereix als seus joves talents i que acaben fent el salt. Mantenir-lo a l’equip també serà important per complir els requisits que la UEFA marca sobre la presència al primer equip de jugadors de formació local. Ara és el moment per posar-se d’acord.

19
titularitats
entre la lliga (14) i la copa (5), de 26 partits.
3
assistències
–la lliga (2) i la copa (1)– i el primer curs sense marcar a Girona.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)