Girona

La lluita per retenir actius

El Girona ja fa temps que treballa per ampliar i millorar el contracte d’Iván Martín per fer front al mercat estiuenc

Juanpe, Juan Carlos i Arnau són tres jugadors que també tenen la renovació sobre la taula

Malgrat que bona part de la plantilla i cos tècnic del Girona està de vacances, ara és el moment on les oficines de Montilivi, sobretot la maquinària de la direcció esportiva, treu més fum. El mercat de fitxatges inicia oficialment el dia 1 de juliol, tot i que ja es comença a treballar, sobretot, en les renovacions que és l’objectiu principal del club. Un dels noms en què fa temps que es treballa és el d’Iván Martín, a qui el club ja ha presentat una oferta de renovació per millorar-li el contracte. El migcampista basc, amb contracte a Girona fins al 2026, és un dels actius que la direcció esportiva vol retenir per protegir-se de les ofertes que hi pugui haver pel futbolista, com per exemple de l’Athletic Club o el Vila-real; malgrat no haver manifestat l’interès pel jugador, els groguets van reservar-se una opció de recompra, amb prioritat sobre la resta de clubs, i el 50% dels drets del basc.

Ara bé, des de Montilivi hi ha una certa tranquil·litat ja que el futbolista ha expressat en nombroses ocasions que la seva intenció és complir el contracte amb el Girona, i sobretot en una temporada en què el club jugarà a la Champions League. El repte és majúscul per a Cárcel i el seu equip, que ja han vist com Bayer Leverkusen, per sobre de la resta, Borussia Dortmund i West Ham s’interessaven pel migcampista d’Ulldecona, Aleix García, indiscutible aquest any a les files gironines. Una de les claus de Míchel és el mig del camp i s’haurà de treballar per retenir al màxim de talent i de trobar reforços per ampliar el fons d’armari. Amb la continuïtat de Yangel Herrera bastant encarada, ara és el moment d’esvaig els mínims dubtes que hi puguin haver amb Iván Martín. Entre altres noms, Arnau Martínez també, un cop acabi les vacances, tindrà la renovació sobre la taula.

Peces de vestidor

Un dels altres casos que el club també té en ment de renovar són els de Juanpre Ramírez i Juan Carlos. El central canari no ha participat en un gran nombre de partits a LaLiga durant aquesta temporada , amb un total de 17 aparicions i 736 minuts disputats. Ha començat en l’onze titular en sis ocasions i ha estat suplent en 11. Això no obstant, es una de les peces importants del vestidor, factor que tant Míchel com Quique Cárcel volen mantenir. El nucli del vestidors és una de les claus de l’èxit, segons ha repetit tantes vegades el tècnic madrileny a les rodes de premsa.

En aquesta mateixa línia, el conjunt blanc-i-vermell també té a punt la renovació de Juan Carlos que després de les vacances decidirà el seu futur amb 36 anys. El club té la intenció de reforçar la porteria amb una porter de garanties per discutir la titularitat a Gazzaniga -renovat al mes de febrer fins al 2027- i buscar una sortida en forma de cessió per Fuidias, que aquest any tampoc ha disposat de gaires minuts. Així doncs, el veterà porter nascut a Guadalajara, té la possibilitat de continuar a Girona amb un rol de tercer porter, així com ho fa Scott Carson el tercer porter del Manchester City, i per davant té a Ederson i a Stefan Ortega. El porter va arribar a Manchester cedit pel Derby County el 2019 i dos temporades després, el 2021, va fitxar com a jugador lliure. En tot moment, Carson ha acceptat el seu paper de porter suplent. Més enllà d’aquesta noms, el Girona també sap que bona part dels jugadors de la plantilla amb contracte, com ara Miguel Gutiérrez, tindran opcions de marxar. És inevitable.

LA PLANTILLA FORTA

Cárcel fixa els objectius mirant els interessos al terreny de joc i també de vestidor

Pep Guardiola: “M’agradaria trobar el Girona a semifinals de la Champions. Seria un bon senyal”

A.M.

Pep Guardiola va participar ahir al Legends Trophy a l’Empordà Golf, on va tancar la porta a un possible retorn al Barça i va expressar la seva admiració pel curs del Girona. “M’encantaria trobar-me el Girona a les semifinals o als quarts de la Champions. Seria un molt bon senyal”. L’elogi de Guardiola no només va abastar l’èxit de l’equip, sinó que també va reconèixer l’impacte en el desenvolupament dels joves talents del Girona. Especialment de Yan Couto, jugador del Manchester City: “De mig del camp en endavant té una dinàmica i identitat de coses importants”. Pel que fa a Savinho, Guardiola va ressaltar la seva sorprenent versatilitat i la seva capacitat per jugar en ambdós costats del camp, subratllant la seva influència determinant en els partits de lliga. “Tenim sort que pertany al grup, no només al City. Es decidirà el millor per tots”, va dir Guardiola, que no es va voler mullar sobre el futur de ningú. A més, Guardiola va elogiar l’impacte de Míchel: “ Ha fet una cosa extraordinària. Si quan va començar la pretemporada ens diu que classificaria l’equip a la Champions, li hauríem dit que està sonat, però és el que ha fet”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)