Girona

La millor temporada de la historia del Girona

David López (5)

Tot un capità sense braçal

Sempre que ha estat bé físicament, David López ha aportat serenor i criteri des del centre de la defensa formant parella de veterans amb Blind

Home de confiança de Míchel, el club el va renovar fins al 2026

David López és un dels jugadors del Girona que plasma a la perfecció la regularitat en el seu joc. Això sí, sempre que ha estat en el seu millor estat de forma possible, sense arrossegar molèsties ni sortir d’alguna de les lesions que cada curs li impedeix jugar la trentena de partits. En bon estat, el barceloní és un dels jugadors de confiança de Míchel Sánchez, que no ha dubtat mai a alinear-lo, aquesta temporada, per escortar a la banda dreta Eric Garcia i formar parella a l’eix amb Daley Blind, un altre dels veterans de la plantilla que ha caigut de peu des que va arribar al club. David López ha hagut de viure moments estranys que li han generat situacions de difícil gestió, com ara la que va tenir amb Ortiz Arias arran d’unes declaracions del jugador en el descans del duel contra l’Almeria a Montilivi i que van aixecar polseguera i una posterior sanció de quatre partits per la denúncia interposada pel CTA. La sanció la va complir estant lesionat, en el tram final de la recuperació d’una lesió al múscul tibial que es va fer el darrer partit de l’any 2023 al Benito Villamarín contra el Betis. Si bé la sanció no va afectar 100% des del punt de vista esportiu, la situació per la qual va haver de passar el futbolista, les disculpes forçades per evitar un desenllaç pitjor i la mediatització del cas no van ser de fàcils portar per a un David López molest que va passar un tram –el gener i el febrer– neguitós i veient-ho tot des de la barrera.

Sense tenir un mal toc amb la pilota i intentant sempre aportar criteri amb aquesta, David López no ha estat el principal protagonista de la sortida de pilota del conjunt gironí, que amb sortida de tres convertia l’exjugador de l’Espanyol en home lliure i deixava el pes de trencar línies a Eric Garcia, a la seva dreta, i a Blind, a l’esquerra. Sempre que ha hagut de ballar amb el davanter de referència del rival, el central s’ha mostrat expeditiu, concentrat –tot i algunes llacunes que sent part important de la defensa s’han fet visibles sempre amb responsabilitat de sortir des del darrere i el risc que això comporta, assumit per Míchel.

El barceloní, com ja va fer la campanya passada, ha tornat ha marcar tres dianes en el campionat, dues en jornades consecutives, al camp del Granada i a Montilivi contra el Mallorca. I és que David López sempre és una garantia d’olfacte de gol en la pilota aturada i un pilar d’aquesta en defensa. Per al futbolista format en el futbol base periquito, club en el qual va passar tota una vida fins a convertir-se en capità del primer equip, el temps sembla que no passa. A Girona, exerceix de líder de la defensa, de líder de l’equip i és clarament el denominat capità sense braçal. Conversa amb els àrbitres, mana els companys i posseeix el do de la credibilitat a còpia de professionalitat, un aspecte que per a Míchel mai no passa desapercebut i que valora tant o més que el rendiment al terreny de joc un dia de partit. Per això, i per moltes coses més, David López, que acabava contracte aquest juny, va firmar una renovació fins al 2026 tot i tenir ja 34 anys.

3
gols
ha fet David López en la lliga, un fix de la pilota aturada.
4
temporades
sumarà el barceloní en el Girona si compleix el contracte firmat.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)