Girona

A fora ha fet més fred

El Girona va ingressar unes xifres de rècord fa un any amb les vendes de Santi Bueno, Oriol Romeu i Ramon Terrats –uns 18,5 milions d’euros en total–, que han viscut una temporades amb menys llums que ombres lluny de Montilivi

Fa poc menys d’un any el Girona es llepava les ferides. La bona segona volta que va fer l’equip en la temporada 2022/23 per poder arribar a l’última jornada amb possibilitats de disputar la Conference League va fer que molts blanc-i-vermells cridessin l’atenció de clubs potents. Arran d’això, durant el mercat d’estiu els gironins van veure com se’ls complicava mantenir el bloc. D’una banda, perquè no es va optar a fer tornar jugadors cedits com Rodrigo Riquelme i Taty Castellanos, i de l’altra, perquè es va haver de traspassar peces clau com Santi Bueno i Oriol Romeu. L’uruguaià es va vendre per uns 12 milions d’euros al Wolverhampton Wanderers de la Premier, mentre que el d’Ulldecona se’n va anar al Barça a canvi d’uns 4 milions –els blaugrana van pagar una part i el jugador, una altra.

Les vendes de Santi Bueno i Oriol Romeu no van ser les úniques que va tancar el Girona, perquè també es va traspassar Ramon Terrats al Vila-real, ja que el conjunt groguet va fer efectiva l’opció de compra d’uns 2,5 milions d’euros que tenia en l’acord de cessió tancat el gener anterior per anar al Vila-real B, malgrat acabar consolidant-se com a titular al primer equip. En total, el Girona va ingressar uns 18,5 milions d’euros l’estiu passat, arribant a una xifra rècord d’ingressos per al club en una sola finestra de mercat.

La millor notícia per al Girona és que a l’hora de la veritat no ha hagut de lamentar aquestes baixes que va viure l’estiu passat. Les incorporacions que es van fer i alguns retocs tàctics de Míchel perquè no passés factura no tenir un recanvi natural d’Oriol Romeu van fer oblidar des del primer moment les baixes i els blanc-i-vermells han acabat signant una temporada històrica. Curiosament, una situació del tot contradictòria a la que han viscut els futbolistes que es van traspassar fa poc menys d’un any, perquè Santi Bueno, Oriol Romeu i Ramon Terrats no han pogut celebrar gaires èxits amb els seus equips respectius. I el que és pitjor, el seu rendiment individual ha estat ben lluny del protagonisme que tenien amb el Girona abans de fer les maletes, en el cas de Santi Bueno i Oriol Romeu, i del que havia tingut la temporada passada amb el mateix Vila-real, en el cas de Terrats. De fet, en cap dels tres casos la seva participació en la lliga ha arribat als mil minuts, és a dir que han jugat menys d’un terç dels minuts possibles.

El traspàs rècord

La gran venda del Girona l’estiu passat va ser la de Santi Bueno. El central uruguaià, de 25 anys, va tancar una etapa de sis anys vinculat al club gironí entre el Peralada i el Girona per fer el salt a la Premier deixant 12 milions d’euros a la caixa en el traspàs rècord de la història del club. Sortint de la lesió que es va fer en el tram final del curs 2022/23 amb el Girona, al central li ha costat guanyar-se la confiança al Wolverhampton de Gary O’Neil i la seva temporada ha anat de menys a més.

Santi Bueno ha acabat disputant només 12 partits de lliga, nou dels quals, com a titular. A més, ha participat en cinc partits de copa. Fins al mes de març, però, només havia disputat dos partits en la Premier i ha estat en la recta final de curs quan ha tingut més protagonisme, encadenant set partits jugats amb sis titularitats.

L’uruguaià, que ha vist com el Wolverhampton acabava 15è la lliga amb la pitjor classificació del club des que va pujar a la Premier el 2018, també ha vist com perdia el lloc en la selecció que s’havia guanyat amb el Girona i no anirà a la copa Amèrica.

Massa competència

D’altra banda, Oriol Romeu i Ramon Terrats han estat víctimes de l’alta competència en la seva posició al Barça i al Vila-real, respectivament. El cas del d’Ulldecona podia ser previsible, però després de ser una de les sensacions de la pretemporada a les ordres de Xavi s’esperava que tingués més protagonisme com a blaugrana que els 931 minuts que ha acabat jugant en la lliga repartits en 28 partits, 11 de titular. Set partits en la Champions i dos en la copa han completat la participació de Romeu amb el Barça, que ha estat marcada per una davallada del seu rendiment individual abans del gener. La setmana passada el migcampista ja va expressar el patiment que ha viscut aquest any, també per les molèsties físiques, i el seu futur està enlaire, ja que no té la continuïtat al Barça assegurada i el Girona podria esperar encantat el seu retorn.

Per altra banda, Terrats ha tocat de peus a terra, i és que amb 781 minuts en la lliga repartits en 19 partits, sis de titular, ha jugat menys en tot un any al Vila-real del que ho va fer en la segona volta del curs 2022/23. El debut en l’Europa League, tot i jugar-hi poc més de cent minuts, és la nota positiva d’un curs en què els groguets també han quedat fora d’Europa.

EL COST

Santi Bueno
WOLVERHAMPTON W.
Premier
12 partits jugats (821 minuts)
9 titularitats
0 gols
FA Cup
4 partits jugats (390 minuts) 4 titularitats 0 gols
Copa de la lliga
1 partit jugat (90 minuts) 1 titularitat 0 gols
Oriol Romeu
BARÇA
1a divisió
28 partits jugats (931 minuts)
11 titularitats
0 gols
Champions League
7 partits jugats (344 minuts) 4 titularitats 0 gols
Copa
2 partits jugats (162 minuts) 2 titularitats 0 gols
Ramon Terrats
VILA-REAL
1a divisió
19 partits jugats (781 minuts)
6 titularitats
0 gols
Europa League
3 partits jugats (113 minuts) 1 titularitat 0 gols
Copa
2 partits jugats (141 minuts) 1 titularitat 0 gols

FUTUR OBERT

Santi Bueno no va amb la selecció des de l’octubre i no jugarà la copa Amèrica
Oriol Romeu no té la continuïtat assegurada al Barça i el Girona li obriria la porta
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)