Blanc-i-vermells a punt

Fins. Dovbyk i Tsygankov marquen en la golejada d’Ucraïna contra Moldàvia en l’últim partit de preparació per a l’Eurocopa amb representació gironina

Divendres començarà a Alemanya l’Eurocopa 2024, en què el Girona tindrà una triple representació. No ha pogut ser més, perquè Aleix Garcia va caure de la llista de la selecció espanyola després de jugar en el primer amistós contra Andorra, però el tercer classificat de la lliga espanyola estarà ben representat. Sobretot perquè dos dels seus puntals, els ucraïnesos Artem Dovbyk i Viktor Tsygankov, arriben a la cita en estat de gràcia. Ho van demostrar en el tram final de lliga –de fet, tot el curs–, però ahir van deixar constància en l’últim amistós dels ucraïnesos abans de l’Eurocopa que el seu potencial ofensiu pot ser demolidor.

Ucraïna va golejar Moldàvia (0-4). Una victòria contundent i necessària per agafar confiança després de la derrota contra Polònia de divendres passat. I una victòria amb protagonisme dels blanc-i-vermells, ja que Tsygankov, que va jugar 64 minuts, va ser l’autor del 2-0 amb un xut ben ajustat des de l’interior de l’àrea, mentre que Dovbyk, suplent, va ser protagonista de la segona part. L’ariet, que ja havia vist porteria en la derrota contra Polònia, va marcar el 3-0 amb un xut potent amb la dreta, poc habitual en ell, i en el 4-0 va assistir, fent la paret, Sudakov, que prèviament havia assistit els dos jugadors del Girona.

A banda dels dos ucraïnesos, el tercer representant blanc-i-vermell en l’Eurocopa serà Daley Blind, un dels puntals de la selecció dels Països Baixos, tot i que en els dos amistosos de preparació, en què el combinat neerlandès ha golejat sense problemes el Canadà i Islàndia (4-0 a tots dos), només ha disputat 72 minuts, contra el combinat nord-americà, i va descansar dilluns contra els islandesos.