Girona

La primera sortida

Aleix Garcia firma amb el Bayer Leverkusen fins al 2029 i diu adeu al Girona, després de 172 partits vestint la samarreta blanc-i-vermella

El club rebrà 18 milions d’euros pel traspàs i s’hi sumaran 2 milions més en variables

Ja és oficial. Aleix García va ser presentat ahir com a nou jugador del Bayer Leverkusen, fins al 2029. L’actual campió de la Bundeslliga pagarà 18 milions més variables, que podrien arribar als dos milions, pel migcampista d’Ulldecona. En altres paraules, si s’acaben executant aquests dos extres, el Girona estaria ingressant els 20 milions de la clàusula d’Aleix. El futbolista català va viatjar ahir fins a Leverkusen per passar la revisió mèdica i firmar el seu nou contracte amb els alemanys. Un negoci bo per al club, tenint en compte que el futbolista va arribar lliure provinent de l’Eibar. El faldut es converteix en la venda més cara, amb diferència, que ha fet mai el Girona. Això no obstant, aquest estiu serà molt llarg i no es descarta la sortida d’Artem Dovbyk, que el club vol retenir però que té una clàusula assequible després de ser pitxitxi de la lliga i que ja interessa a molts equips de les millors competicions europees.

El club ja comptava que aquest estiu hi hauria alguna gran venda que permetés fer front operacions com ara les de Ladislav Krejci o Luciano Rodríguez, que suposaran una inversió de prop de 30 milions per part del Girona. Poca broma. A més, Aleix ha assolit aquesta temporada un rendiment molt elevat, sent clau en els esquemes de Míchel, i això l’ha engrandit el seu valor de mercat. Aleix també va tenir altres clubs al seu darrere. Tot i que el més insistent va ser el conjunt de la zona del Rin-Ruhr, el West Ham de Lopetegui i el Borussia Dortmund també es van interessar-se pel seu futur. Després de ser descartat per la selecció espanyola, el català ha pogut accelerar el seu traspàs cap a Leverkusen i ha deixat enrere una etapa vital en la seva carrera.

Un adeu sentit

Ahir va ser un dia amb sensacions oposades per a Aleix García. En primer lloc, es va poder veure l’anunci per part dels dos clubs a les xarxes socials, en què uns formalitzaven l’acord i els altres li donaven les gràcies amb un disseny. Ara bé, en el compte de X d’Aleix, el català va penjar un vídeo en què agraïa al Girona tot el que li havia donat i mostrava fotos i vídeos de les diferents etapes d’ell amb la samarreta blanc-i-vermella. El vídeo acaba amb un missatge contundent del d’Ulldecona penjant la seva samarreta al vestidor: “Aquest adeu no és per sempre, celebraré cada victòria, patiré cada derrota, però el que mai canviarà és que sempre seré del Girona. Gràcies, Girona, us estimo.” Aleix ha jugat 172 partits en totes les competicions amb el Girona, i ha estat clau per pujar l’equip a l’elit i consolidar-lo en aquests dos últims anys. El català aquest curs ha vestit el braçal de capità, ha marcat 3 gols i ha donat 6 assistències jugant 37 dels 38 partits possibles en la lliga, 3.201 minuts. Sense cap mena de dubte, costarà trobar un substitut d’aquesta dimensió.

PEÇA CLAU

El d’Ulldecona ha jugat 37 dels 38 partits de la lliga, amb 3 gols i 6 assistències

Krejci viatja a Girona per tanca el seu fitxatge

Ladislav Krejci, la nova incorporació que el Girona aviat farà oficial, ja es va deixar veure per les instal·lacions del club durant la jornada d’ahir, segons mitjans txecs i fonts confirmades del Girona. Un dia abans de l’inici de l’Eurocopa i cinc abans del debut de la República Txeca contra Portugal, Krejci va rebre permís de la selecció nacional, concentrada a Hamburg, per viatjar a Girona i enllestir el seu traspàs al club blanc-i-vermell abans de centrar-se plenament en la competició. D’aquesta manera, Krejci es convertirà en jugador del Girona en les pròximes hores, sempre que es compleixin tots els requisits després de la revisió mèdica i la firma de papers. El club català pagarà uns 12 milions d’euros a l’Sparta de Praga, en què Krejci era capità i una figura emblemàtica. Això el convertirà en el defensa central més car que ha deixat la màxima categoria txeca. Des de l’hivern, el Girona ha estat seguint els passos del brillant central.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)