Girona

Exigència des de l’inici

En les primeres cinc jornades el Girona debutarà al camp del Betis el 18 d’agost, visitarà els camps de l’Atlético i el Sevilla i rebrà el Barça

La Real Sociedad a Anoeta i l’Atlético a Montilivi posaran el punt final a la lliga

El Girona és molt conscient que repetir els números i la classificació d’aquesta temporada serà molt difícil, però ningú es rendeix abans de començar. I des d’ahir els gironins ja tenen marcat quin serà el camí a seguir en la temporada 2024/25, ja que la federació espanyola va fer oficial el calendari de la primera divisió. Una situació un punt surrealista, ja que només hi ha confirmats 19 dels 20 equips que competiran a primera divisió la temporada que ve, en espera de la resolució del play-off d’ascens aquest diumenge entre l’Espanyol i l’Oviedo –en l’anada de la final els asturians van guanyar 1-0.

Amb el calendari a les mans, el Girona sap que haurà d’arribar en plena forma a l’inici de lliga, i és que les primeres jornades seran d’allò més exigents. Els de Míchel s’estrenaran en la lliga el cap de setmana del 16 al 18 d’agost al camp del Betis, on, a més del rival, la calor infernal afegirà més dificultat. A més, el Girona també jugarà la segona jornada a domicili, perquè així ho va demanar el club per tenir temps d’acabar les obres que s’han de fer a Montilivi per complir els requisits de la UEFA per jugar la Champions. I tornarà a ser un desplaçament de molta dificultat, ja que en la segona jornada el Girona visitarà l’Atlético. L’estrena a casa serà contra l’Osasuna –en jornada intersetmanal–, i després els gironins tornaran a la capital andalusa per enfrontar-se al Sevilla en la jornada 4, just abans de la primera aturada de seleccions. Després de la pausa, el Girona rebrà el Barça a Montilivi el cap de setmana del 15 de setembre, que serà just abans de l’estrena de l’equip a la Champions. El ritme serà altíssim.

Aquest primer tram de lliga pot condicionar molt el transcurs de les següents, en què els blanc-i-vermells tindran trams de calendari amb alts i baixos, però sempre amb exigència, com en els dos partits consecutius a Montilivi contra l’Athletic i la Real Sociedad en les jornades 9 i 10, respectivament.

El tram final també serà relativament complicat per als gironins, i és que en les últimes tres jornades tindran dos partits consecutius a domicili, als camps del Valladolid –entre setmana– i la Real Sociedad, i tancaran la lliga a Montilivi contra l’Atlético, en un cas curiós perquè hi haurà 36 partits entre els dos partits contra els del Cholo Simeone.

Entre els partits més destacats, a banda del duel contra el Barça de la 5a jornada, destaca el duel català de la segona volta, que serà al Camp Nou el cap de setmana del 30 de març, en la 29a jornada. Els duels contra el Madrid seran força seguits, i és que el Girona rebrà la visita dels blancs el cap de setmana del 8 de desembre, en la 16a jornada, i visitaran el Santiago Bernabéu el cap de setmana del 23 de febrer, en la 25a jornada. Si l’Espanyol acaba pujant, els duels contra els blanc-i-blaus seran el 24 de novembre a Montilivi (jornada 14) i el 9 de març (jornada 27) a l’Stage Front Stadium.

Altres aspectes que s’han de tenir en compte és que la lliga tindrà quatre aturades per partits internacionals. Seran els caps de setmana del 8 de setembre, del 13 d’octubre, del 17 de novembre i del 23 de març del 2025. A més, també hi haurà una finestra de seleccions un cop acabada la lliga. D’altra banda, hi haurà quatre jornades intersetmanals i la lliga s’aturarà del 22 de desembre al 12 de gener per les vacances de Nadal, tot i que entremig hi haurà partits de copa, a més de la supercopa el mateix cap de setmana en què tornarà la lliga.

Clàssic i derbi al final

Per la seva banda, el Barça començarà la lliga al camp del València i l’acabarà al camp de l’Athletic. En la primera volta el clàssic es jugarà al Santiago Bernabéu el 27 de novembre, en la jornada 11, i si l’Espanyol puja, el derbi serà en la jornada següent, al Camp Nou o al Lluís Companys. En la segona volta passarà el mateix, i ja en el tram final, amb moltes coses en joc, i és que en la jornada 35 hi haurà el Barça-Madrid, i l’Espanyol-Barça seria en la jornada 36.

EL BARÇA

El Girona-Barça serà en la cinquena jornada, just abans del debut europeu

EL MADRID

El Girona rebrà els blancs el 8 de desembre i jugarà al Bernabéu el 23 de febrer
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)