Girona

Protecció per al mur

Juanpe continuarà al Girona fins al 2025 i complirà la novena temporada consecutiva com a blanc-i-vermell

El canari serà una alternativa més a David López, Blind, Krejci i un nou reforç per a l’eix de la defensa

Feia moltes setmanes que l’acord estava pràcticament tancat i només calia esperar l’anunci oficial, que va arribar ahir. Juanpe Ramírez ha renovat el seu contracte, que s’acabava d’aquí a menys de dues setmanes, per una temporada més amb el Girona, fins al 2025, i continuarà vestint la samarreta blanc-i-vermella. Ho farà per novena temporada consecutiva, que aviat és dit. Míchel i Quique Cárcel tenien molt clar que volien mantenir el central canari, un dels capitans i pesos pesants del vestidor, dins la plantilla en una temporada tan important com la de l’estrena en la Champions i l’acord s’ha acabat tancant.

Juanpe serà de bon tros, un cop es confirmi la sortida de Borja García, el jugador amb més bagatge dins del Girona el curs que ve. En les vuit temporades que ha completat fins ara com a blanc-i-vermell s’ha enfilat fins als 246 partits, i és el segon jugador amb més partits de la història del club en la LFP, només darrere de Stuani, que en suma dos més. A més, en aquest temps ha viscut en primera persona els dos ascensos a primera divisió, i també va complir el tràngol dels tres cursos a 2a divisió A malgrat tenir opcions de continuar a primera. Serà, doncs, un pilar fonamental dins del club per continuar tocant de peus a terra.

És innegable que, amb 33 anys, el canari ja no té el protagonisme sobre el camp que va tenir en els seus primers anys al Girona. De fet, aquesta temporada només ha disputat 738 minuts en la lliga repartits en 17 partits, sis dels quals, com a titular. Ara bé, quan se l’ha necessitat, sobretot entre el gener i el març quan va ser titular en sis de deu jornades, el canari ha complert. I mai amb un mal gest ni amb una mala paraula.

Aquest rol de secundari és el que es preveu que continuï complint el curs que ve Juanpe. I ell mateix, sense deixar de competir per la titularitat –Míchel sempre ha destacat la professionalitat i treball en el dia a dia del canari i la resta de veterans–, ho assumeix. De fet, si arriba algun central més com es preveu, la seva participació encara podria ser inferior a la de la temporada passada, passant a tenir un rol més similar al que va tenir Bernardo en la primera volta abans de fer les maletes cap a l’Atlético Nacional de Colòmbia al gener.

Se’n fitxarà un més

Amb la renovació de Juanpe el Girona fa un pas endavant per tenir molt ben coberta la posició de central. Fa tot just una setmana els dos únics defenses confirmats per l’eix per al curs que ve eren David López i Blind, però ara Míchel ja disposa de dos jugadors per posició. David López i Juanpe, dretans, i Blind i el fitxatge de Ladislav Krejci, esquerrans.

Excepte el txec, de 25 anys i amb contracte fins al 2029, es tracta de jugadors veterans –Juanpe, 33 anys i David López i Blind, 34– que poden tenir un pes important la temporada que ve, o fins i tot d’aquí a dues, però que no haurien de tenir un llarg recorregut al Girona. Per això, i perquè ja s’ha vist aquesta temporada que amb quatre centrals s’ha anat just en algun moment per culpa de les lesions, l’objectiu del Girona és fitxar un altre central durant aquest mercat.

El central que arribi ha de tenir nivell per competir per la titularitat i ha de poder tenir un llarg recorregut a Montilivi. Per això, el primer nom que té Quique Cárcel a la llista és el d’Eric Garcia. El de Martorell tornarà a ser del Barça l’1 de juliol, un cop s’acabi la cessió, però el Girona farà tots els possibles per recuperar-lo, ja sigui cedit o fitxat, tot i que suposaria una inversió important. El rendiment ofert aquesta temporada, tot i haver actuat en molts partits com a lateral, sobretot en defensa –amb pilota sempre s’ha jugat amb tres centrals–, i el fet de tenir només 23 anys, el converteixen en un candidat ideal. Si Eric Garcia es guanya el lloc al Barça amb Hansi Flick i la seva arribada no és possible, el Girona buscarà altres alternatives que puguin tenir un perfil similar.

VETERANIA

Juanpe serà l’únic jugador de la plantilla que haurà viscut els dos ascensos a 1a

LLEGENDA

El canari ha jugat 246 partits amb el Girona a la LFP, el segon amb més rere Stuani (248)

LA PRIORITAT

Eric Garcia és l’objectiu número u, però més complicat, per completar l’eix

Juan Carlos i Arnau, els pròxims

El Girona té altres renovacions molt avançades que s’han de resoldre en els pròxims dies. Una de molt similar a la de Juanpe, ja que, si no canvia res –els requisits a complir en la inscripció de la plantilla per la Champions podria ser l’únic condicionant–, el porter Juan Carlos, que acaba contracte el 30 de juny, també renovarà per una temporada més. L’altra és la d’Arnau Martínez, amb qui després de mesos d’estira-i-arronsa tot sembla indicar que s’arribarà a un acord per ampliar el contracte, que acaba el 2025. En canvi, el Girona no preveu renovar Borja García, el tercer jugador que acabava contracte aquesta temporada. D’altra banda, el club continua treballant per millorar i ampliar el contracte d’algunes peces clau de l’equip, tot i que són casos més complicats per les ofertes que poden rebre aquest estiu.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)