Girona

La gestió més delicada

El Girona, que aquest any ha marcat 85 gols en la lliga, aconseguint uns registres a l’abast de pocs, s’haurà de reinventar per no perdre munició

Míchel probablement perdrà Dovbyk (24 gols) i també Savinho (9+10)

El Girona s’ha convertit en el curs que ha acabat fa escasses setmanes en una autèntica màquina de fer gols. Durant bona part del campionat, els jugadors dirigits per Míchel Sánchez eren l’equip que més dianes havia acumulat, per sobre del Madrid, el Barça i l’Atlético, i és que, al final de la lliga, els gironins han acabat com el segon equip amb més gols (85), només superats per dos pel campió, el Real Madrid (87). Els mecanismes amb els quals ha dotat a la plantilla Míchel i el nivell de compenetració dels integrants han estat els ingredients perfectes per formar la piconadora ofensiva blanc-i-vermella, que s’ha enfilat fins als 85 gols en la lliga, però que n’ha fet 14 més en la copa del Rei, fet que estableix els registres del Girona fins als 99 gols en tota la campanya 2023/24.

De fet, aquests registres golejadors situen el Girona entre els millors de la història de la competició, ja que feia 73 anys, des del curs 1950/51, que un equip que no fos el Barça o el Madrid havia arribat a aquestes xifres –ho van fer aquella campanya l’Atlético i l’Athletic Club–. A més, els gironins són el sisè conjunt que ho aconsegueix juntament amb els quatre esmentats i el València, que també en va aconseguir fer 85 la temporada 1941/42. La retrospectiva serveix per comprovar com de grossa l’ha fet un Girona brillant en gairebé tots els aspectes, però sublim en atac. I en un club com el de Montilivi, el preu de l’èxit en la majoria d’ocasions comporta la fugida de talent. La gestió que pugui fer la direcció esportiva amb el beneplàcit del cos tècnic liderat per Míchel serà clau per mantenir els números d’aquest any o, si més no, acostar-s’hi.

Ja ha marxat traspassat al Bayer Leverkusen per uns 20 milions Aleix García, un bon generador d’ocasions i joc de creació, però en la part més ofensiva Artem Dovbyk segurament serà la venda més gran de l’estiu, a tocar dels 40 milions d’euros, un traspàs que si es fa efectiu s’emportarà amb la motxilla els 24 gols que ha fet en el curs del debut a primera. Depenent de la relació que es pugui donar amb el City, obligats per la UEFA a allunyar posicions per poder participar en la pròxima Champions League, el fet que no hi pugui haver operacions entre equips del City Football Group pot ocasionar que Savinho no torni com havien desitjat totes les parts. En cas que el brasiler no pugui jugar al Girona, Míchel perdria un element indispensable del seu atac que ha fet 9 gols i ha repartit 10 assistències.

Encertar en el relleu de les peces que marxen serà vital en el futur esportiu dels gironins la campanya 2024/25, per fer un paper digne a Europa però, sobretot, per no oblidar la lliga i el fet de continuar en aquesta un tercer any consecutiu per primera vegada en la història. Luciano Rodríguez havia de ser una de les peces noves en atac fa escassos dies, Abel Ruiz en podria un d’aquestes i, tot i això, quedarà molta feina per fer.

BRUTAL

Comptant-hi els que van marcar en la copa, els de Míchel han fet 99 gols en tot el curs

DELICAT

Dovbyk, que pot ser la gran venda, s’emportarà una motxilla gran de gols per suplir

RELACIÓ CITY

Si finalment no es pot fer cap tipus d’operació amb el grup, Sávio serà una baixa crucial

Negociacions trencades per a Luciano Rodríguez

El futbolista que pertany al Liverpool FC de Montevideo era el primer de la llista d’atacants que volia incorporar el Girona. Els dos clubs havien arribat a un acord per gairebé 14 milions d’euros a canvi del 70% dels drets del davanter –els uruguaians es guardaven el 30% d’un futur traspàs–, però a última hora els representants del jugador van demanar unes condicions extres no pactades que el Girona no va voler assumir. Luciano Rodríguez, que complirà 21 anys al juliol, s’havia de convertir en el traspàs més car del club blanc-i-vermell superant Krejci, però la direcció esportiva ja està treballant amb altres opcions, independentment de tenir pràcticament lligat Abel Ruiz (Braga).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.