Girona

La millor temporada de la història del Girona

Aleix Garcia (14)

L’últim compàs

Aleix Garcia, el jugador de camp amb més minuts, ha estat la peça clau per al bon joc dels gironins abans de fer les maletes cap al Bayer Leverkusen

El d’Ulldecona ha repartit sis assistències i ha marcat tres gols, donant la victòria al Pizjuán i al camp del Cadis

Poques maneres millors hi ha de resumir la temporada d’Aleix Garcia al Girona que amb el traspàs de 18 milions d’euros al Bayer Leverkusen. El campió de la Bundesliga i finalista de l’Europa League ha anat boig pel d’Ulldecona i se l’ha endut. Per alguna cosa deu ser. I és que el migcampista ha estat el gran director d’orquestra del conjunt gironí en la seva millor temporada de la història. D’altres hi han posat la guarnició, sempre més vistosa, però el Girona ha ballat al ritme d’Aleix Garcia. La personificació gairebé perfecta dins del terreny de joc del que el tècnic Míchel Sánchez volia que fos el seu equip. Perquè el d’Ulldecona, més enllà de ser el gran responsable de la construcció del joc, ha fet un pas endavant immens en l’aspecte defensiu després de la sortida d’Oriol Romeu. Tot en un, fent possible el concepte màgic que busca el tècnic de Vallecas del viatjar junts que ha donat equilibri a l’equip. Que hagi acabat el curs amb 2.724 passades, el segon jugador de tota la lliga que n’ha fet més, explica a la perfecció la seva incidència, però és que a més ha estat el jugador que més recuperacions ha fet de tot el Girona aquesta temporada.

Com l’equip, Aleix Garcia ha signat la seva millor temporada com a blanc-i-vermell i això li ha valgut per debutar amb la selecció espanyola, malgrat haver quedat fora de l’Eurocopa en l’últim moment. Les xifres l’avalen. Ha estat, amb diferència, el jugador de camp que més minuts ha disputat de l’equip (3.201), ja que només s’ha perdut un partit en tot el curs, en què va ser baixa per l’expulsió al camp de l’Almeria. A més, només ha començat un partit des de la banqueta, ja en la jornada 35, al camp de l’Alavés, quan la fatiga passava factura i el d’Ulldecona no estava en el seu millor moment. Les seves xifres en els metres finals també han estat excel·lents. A les sis assistències, gràcies a la seva incidència en l’estratègia, hi ha sumat tres gols, el seu millor registre com a blanc-i-vermell. I dos van ser importantíssims, ja que van donar la victòria al camp del Sevilla (1-2) i al camp del Cadis (0-1) en la primera volta.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)