Girona

Onejant els colors

El Girona oficialitza la indumentària principal de la temporada 2024/25 que va ensenyar fa un mes Aleix Garcia

La samarreta substitueix les franges verticals pels vaires d’onades presents als escuts del club i la ciutat

Poques vegades l’oficialització de la nova indumentària principal ha generat menys expectació que la del Girona de la temporada que ve, la 2024/25. Un cas ben curiós, perquè segurament serà una de les samarretes més sol·licitades que ha tingut mai el club de Montilivi, si no la que més. El Girona va fer oficial ahir la indumentària amb què s’estrenarà en la Champions. És a dir, la primera samarreta amb què els gironins faran lluir els colors blanc i vermell pels millors camps d’Europa.

Si l’expectació era mínima és perquè la samarreta ja es va poder veure a la plaça del Vi en la celebració del final de temporada del 26 de maig passat. Aleix Garcia, després que es filtressin unes fotografies, va sorprendre tothom ensenyant-la des del balcó de l’ajuntament. Ha hagut de passar més d’un mes perquè el club fes l’anunci oficial, però des d’ahir la nova samarreta ja és a la venda i es pot adquirir a la botiga del Girona al centre de la ciutat o bé per internet –té un preu de 80 euros, com la del curs passat.

Innovació

El Girona manté la rutina. Des que va pujar per primera vegada a primera divisió, el club va combinant una temporada amb un disseny tradicional i una altra amb un d’innovador, que és el que tocava el curs que ve. I així és. La nova samarreta de la indumentària principal del Girona trenca amb tot el que s’havia vist abans en el club, ja que les franges desapareixen completament. De fet, són substituïdes per uns vaires –un patró repetitiu utilitzat habitualment en l’heràldica medieval– en forma d’onades que componen tota la part frontal de la samarreta, mentre que els laterals són completament vermells, igual que les mànigues tot i el rivet blanc final. De la samarreta també en destaca que el coll tornarà a ser rodó i que a la part de darrere hi continuarà lluint la senyera. La gran novetat, a més, és la presència a la part frontal del nom del nou patrocinador principal del club, Etihad Airways. Una de les curiositats de la nova samarreta és que, en funció de la talla, el patró dels vaires canvia lleugerament per qüestions de disseny.

Amb aquest nou disseny el Girona pretén consolidar el seu vincle amb la ciutat, ja que els vaires que es representen a la samarreta són els que formen part de l’escut de la ciutat, així com també del mateix escut del Girona. Uns vaires que la creença popular associa amb els rius que travessen la ciutat, tot i que no hi ha cap teoria que ho sustenti.

Una altra de les novetats en la indumentària principal de la temporada 2024/25 seran els pantalons, ja que passaran a ser vermells, com fa dues temporades. Les mitges, en canvi, continuaran sent blanques, amb alguns detalls en vermell.

Queden estrenes

La primera indumentària ja s’havia vist, però el club encara ha de fer oficials quines seran la segona i la tercera del curs 2024/25. No hi ha data, però com a molt tard es preveu que sigui durant la pretemporada.

AMB ORGULL

Serà la primera samarreta que el Girona lluirà per Europa en partit oficial

COMPLEMENTS

Els pantalons tornaran al color vermell, però es manté el blanc de les mitges

MÉS ENDAVANT

El club encara no ha anunciat com seran la segona i la tercera indumentària
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)