Girona

La temporada de la il·lusió

El Girona té vint jugadors del primer equip amb contracte però està pendent de tancar sortides per tal de lligar més fitxatges

Krejci i Abel Ruiz són les úniques cares noves d’un equip que ha perdut Aleix Garcia, Callens, Gabri, Borja García i els cedits

Avui acaba oficialment la temporada 2023/24, un curs inoblidable per al Girona, el millor de la seva història després de quedar en tercera posició de la classificació final de primera i accedir així a jugar la propera edició de la Champions League. Amb l’inici demà del que ha de ser una campanya il·lusionant per a un club com el gironí, que entrarà en una nova dimensió a tots els nivells, amb millora de pressupost fruit de la injecció d’ingressos, i també pel que fa a la imatge i repercussió, ja que es tractarà d’igual a igual amb els clubs més importants del continent. Per fer que la propera campanya sigui també històrica, i això no seria altra cosa que salvar amb comoditat la categoria i competir el millor que es pugui en la Champions i la copa del Rei, la direcció esportiva encapçalada per Quique Cárcel ha de fer la feina i fer-la amb la precisió d’un cirurgià, sense errades. Encara per calibrar els jugadors que acabaran marxant, perquè no entren en els plans de Míchel Sánchez, o perquè reben ofertes irrebutjables d’altres clubs, la primera plantilla gironina compta amb vint futbolistes, ja amb les renovacions confirmades de Juan Carlos Martín com a tercer porter i Juanpe Ramírez a l’eix de la defensa, a més de les que són fins ara les primeres dues noves cares, Ladislav Krejci i Abel Ruiz.

La campanya tranquil·la, quant a pressió classificatòria, ha permès al Girona avançar feina i lligar la continuïtat de pilars en els esquemes de Míchel com David López, Daley Blind o Paulo Gazzaniga. L’entitat blanc-i-vermella treballa per lligar la renovació d’Arnau Martínez al més aviat possible i de mantenir algun jugador que tingui altres propostes que el sedueixin.

Amb el canvi de curs, la plantilla perd Savinho, Eric Garcia, Pablo Torre i Yan Couto, els quatre jugadors cedits, futbolistes que al tècnic li agradaria continuar tenint en plantilla tot i que és un desig que s’entreveu molt complicat, encara que els casos a tractar són individuals. Per Eric Garcia, el Girona esperarà el que faci falta per tornar-lo a seduir, fins i tot amb un traspàs pel mig si el Barça i Hansi Flick no compten amb ell; per Pablo Torre es podria demanar una nova cessió; i pels dos futbolistes brasilers, objecte de desig també per a altres clubs, la normativa amb la UEFA és el principal obstacle a superar. Al club gironí hi ha poques esperances de tornar a tenir en plantilla els dos internacionals pel Brasil que estan disputant la copa Amèrica tot i que la mínima i única escletxa que hi ha per poder comptar amb ells és que ja formaven part del Girona en el curs que acaba. Una cosa diferent serà la predisposició dels dos futbolistes de voler tornar a terres gironines i que no hagin canviat les seves pretensions, ambicions o objectius personals.

Per al grup de joves com Ureña, Pau Víctor, Àlex Sala, Artero, Joel Roca, Arnau Ortiz, Ilyas Chaira i Jastin, amb previsió que tingui dorsal del primer equip, sembla complicat, per a la majoria, que tinguin un lloc a l’equip tot i que, de nou, la normativa de la Champions i les exigències podria obrir la porta a algun d’ells amb un paper testimonial.

SÁVIO I YAN COUTO

El fet que el curs 23/24 estiguessin en la plantilla és l’única via que els podria fer tornar

ELS JOVES

Les normes de la Champions poden obrir la porta a algú, però amb un paper testimonial

LA PLANTILLA DEL GIRONA PER A L’INICI DE LA TEMPORADA 2024/25

2025
Toni Fuidias Porter
Juan Carlos Martín Porter
Arnau Martínez Lateral
Juanpe Ramírez Central
Àlex Sala Migcampista
Toni Villa Extrem
Òscar Ureña Extrem
Manu Vallejo Extrem
Pau Víctor Davanter
2026
Daley Blind Central
David López Central
Valery Fernández Extrem
Cristhian Stuani Davanter
Iván Martín Migcampista
Ibrahima Kebé Migcampista
Ricard Artero Migcampista
Joel Roca Extrem
Arnau Ortiz Extrem
Ilyas Chaira Extrem
2027
Paulo Gazzaniga Porter
Miguel Gutiérrez Lateral
Yangel Herrera Migcampista
Viktor Tsygankov Extrem
Portu Extrem
Jastin Garcia Extrem
2028
Jhon Solís Migcampista
Artem Dovbyk Davanter
2029
Ladislav Krejci Central
Abel Ruiz Davanter
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)