Girona

Oficial: La UEFA dona l’OK al Girona per jugar la Champions

Ja no hi ha marxa enrere. El Girona jugarà la Champions League 2024/25. Així ho ha fet oficial la UEFA aquest migdia en un comunicat oficial, on corrobora que el club gironí compleix tots els requisits d’independència esportiva i administrativa amb el Manchester City arran de la seva vinculació amb el City Football Group. El Girona tenia clar que seria així després dels canvis en l’accionariat i en el consell d’administració que s’han realitzat les últimes setmanes, però faltava la confirmació oficial que s’ha fet avui. En aquesta oficialitat, també es deixa clar que el Girona i el Manchester City es comprometen a no fer cap nou moviment de jugadors entre si, tot i que el cas de Yan Couto no té la porta tancada del tot.

Per tal de complir amb la normativa de la UEFA en contra de la multipropietat en dos clubs de futbol que participin en la mateixa competició el Girona ha hagut de fer dos canvis fonamentals. Un primer en el repartiment de l’accionariat del club, que ha comportat que el City Football Group, propietari fins fa poc del 47% de les accions del Girona, cedeixi part d’aquest paquet accionarial a un fideïcomís. La quantitat d’accions no s’ha fet pública, però el City Football Group manté una quantitat inferior al 30%. El segon canvi important ha estat en el consell d’administració, i és que els tres consellers que formaven part del City Football Group, John MacBeath, Simon Cliff i Ingo Bank van deixar de formar part de l’executiu en l’assemblea general extraordinària celebrada el passat 1 de juliol, i el seu lloc l’han ocupat Matthew Shayle, Edward Hall i Paul Hunston, vinculats als advocats encarregats del fideïcomís.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)