Girona

Somriures trencats

La derrota dels Països Baixos de Blind en les semifinals contra Anglaterra tanca una participació molt grisa a títol individual i col·lectiu dels jugadors del Girona en l’Eurocopa i la copa Amèrica d’aquest estiu

Els èxits que va aconseguir el Girona la temporada passada, la millor de la seva història, van tenir el reconeixement individual abans d’un estiu carregat de competicions importants de caràcter internacional. Per primera vegada el conjunt blanc-i-vermell aportava tres jugadors a l’Eurocopa –després que Aleix Garcia quedés fora de la llista de la selecció espanyola en l’últim moment– i tres jugadors més a la copa Amèrica, les dues grans competicions de l’estiu. Dovbyk, Tsygankov, Blind, Yangel Herrera, Savinho i Yan Couto aspiraven a donar continuïtat a una temporada increïble amb més alegries, aquesta vegada defensant els colors dels seus països, però la realitat ha estat ben diferent. I és que pràcticament l’únic que han fet amb les seves seleccions els protagonistes de la millor temporada de la història ha estat acumular decepcions, a títol individual i col·lectiu, que han esborrat, si més no lleugerament, el somriure i l’estat d’eufòria amb què van tancar el mes de maig.

Lluny dels objectius

Una selecció que no ha rendit en aquesta Eurocopa al nivell que s’esperava és Ucraïna. Amb els blanc-i-vermells Dovbyk i Tsygankov com dues de les principals estrelles, apuntava a ser una de les seleccions capaces de donar alguna sorpresa i arribar lluny, però els ucraïnesos van caure eliminats en la fase de grups, sent quarts darrere de Romania, Bèlgica i Eslovàquia. Amb un quàdruple empat a punts, sí, però eliminats després del desastrós 3-0 de la primera jornada contra Romania. Aquest, justament, va ser l’únic partit en què va jugar Tsygankov, ja que els problemes físics el van deixar fora de les altres dues jornades. A diferència de Tsygankov, Dovbyk sí que va disputar gairebé tots els minuts de la fase de grups –se’n va perdre 23–, però el pitxitxi de la lliga, com molts altres golejadors importants, ha tancat aquesta Eurocopa sense veure porteria. A més, tampoc ha estat a prop del nivell mostrat amb el Girona per tal de ser diferencial. Un pas amb més pena que glòria que pot haver fet tirar enrere algun dels molts pretendents que el volien fitxar aquest estiu.

Qui sí que pot dir que ha arribat lluny en aquesta Eurocopa és Daley Blind. El defensa dels Països Baixos va caure eliminat dimecres en la semifinal contra Anglaterra i es pot dir que el combinat neerlandès ha superat les expectatives. A la decepció d’haver quedat fora de la final amb un gol en l’últim minut, però, Blind hi ha sumat una participació testimonial, i és que només va jugar els minuts del temps afegit en l’eliminatòria dels vuitens de final contra Romania que els Països Baixos van resoldre per 0-3.

L’Eurocopa també ha servit per veure el nou fitxatge del Girona, Ladislav Krejci. El central de la República Txeca ha rendit amb nota signant grans actuacions en defensa, però tampoc va poder complir l’objectiu de passar de la fase de grups i es va acomiadar de l’Eurocopa amb només un punt gràcies a l’empat contra Geòrgia.

El calvari dels penals

A l’altra banda de l’Atlàntic, en la copa Amèrica disputada als Estats Units, les coses no han anat gaire millor per als jugadors que van acabar el curs en el Girona. Yangel Herrera, amb Veneçuela, ha estat una peça clau –titular en els quatre partits possibles– perquè la seva selecció acabés primera de grup i amb els nou punts possibles la fase de grups, però no va poder evitar la derrota en la tanda de penals dels quarts de final contra el Canadà.

En la mateixa eliminatòria, i amb el mateix desenllaç, va quedar eliminat contra l’Uruguai el Brasil de Savinho i Yan Couto, que difícilment tornaran al Girona. Els dos brasilers s’estrenaven en una gran competició i aspiraven al títol, però van dir adeu abans d’hora, amb una rellevància diferent de tots dos. Savinho ha jugat els quatre partits però només va ser titular contra el Perú, en un partit en què es va exhibir i va marcar un gol, la seva primera diana amb l’absoluta de la canarinha. En canvi, Yan Couto no ha tingut l’oportunitat de jugar ni un sol minut en tota la competició.

Amb l’excepció dels brasilers, que de moment no tornaran al Girona, tots aquests internacionals disposaran d’uns dies més de vacances abans de tornar-se a posar a les ordres de Míchel Sánchez.

SENSE GOL

Artem Dovbyk
UCRAÏNA (Eurocopa)
Titularitats 3
Partits jugats 3
Minuts jugats 247
Gols 0
Eliminat en la fase de grups
Viktor Tsygankov
UCRAÏNA (Eurocopa)
Titularitats 1
Partits jugats 1
Minuts jugats 62
Gols 0
Eliminat en la fase de grups
Ladislav Krejci
REPÚBLICA TXECA (Eurocopa)
Titularitats 3
Partits jugats 3
Minuts jugats 270
Gols 0
Eliminat en la fase de grups
Daley Blind
PAÏSOS BAIXOS (Eurocopa)
Titularitats 0
Partits jugats 1
Minuts jugats 1
Gols 0
Eliminat en les semifinals
Yangel Herrera
VENEÇUELA (Copa Amèrica)
Titularitats 4
Partits jugats 4
Minuts jugats 329
Gols 0
Eliminat en els quarts de final
Savinho
BRASIL (Copa Amèrica)
Titularitats 1
Partits jugats 4
Minuts jugats 117
Gols 1
Eliminat en els quarts de final
Yan Couto
BRASIL (Copa Amèrica)
Titularitats 0
Partits jugats 0
Minuts jugats 0
Gols 0
Eliminat en els quarts de final
* Aleix Garcia, ara jugador del Bayer Leverkusen, es va quedar a les portes de disputar l’Eurocopa, però després dels amistosos de preparació va caure de la llista definitiva de la selecció espanyola que diumenge jugarà la final de l’Eurocopa.

EN ESPERA

Dovbyk, el pitxitxi de la lliga, va estar lluny del seu nivell i no va veure porteria
Yangel Herrera, Blind, Tsygankov, Dovbyk i Krejci tenen vacances uns dies més
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)