Girona

El Costa Brava, al congelador

Girona. El club ajorna la 47a edició del trofeu aquest estiu, “per les obres i la substitució de la gespa” de Montilivi, tot i que deixa oberta la possibilitat de programar-lo durant la temporada

L’estrena d’aquesta tarda al municipal d’Olot (19 h) és l’únic partit de pretemporada al qual els aficionats del Girona podran assistir a la demarcació. N’hi haurà més, però ja a porta tancada, tant a les instal·lacions de Royal Verd a la Vall d’en Bas, on s’entrena, com a Torremirona (Navata). Però no hi haurà la presentació de gala a Montilivi. El trofeu Costa Brava, que havia d’arribar a la 47a edició, queda ajornat. No es farà aquest estiu, tot i que el club tampoc descarta acabar-lo organitzant més endavant, enmig d’una temporada que precisament està més carregada que mai per la històrica participació de l’equip a la Champions.

“Les diverses obres que s’estan fent a Montilivi per la participació del primer equip a la Champions League i la substitució de la gespa, que s’està duent a terme aquests dies, fan impossible la celebració del 47è Trofeu Costa Brava, que ha quedat ajornat”, argumentava el club, que ja tenia pactats de fa dies set partits amistosos, començant pel d’aquesta tarda al municipal d’Olot i acabant pels dos partits al Regne Unit –visita el Newcastle i el Bournemouth– abans de debutar en la lliga al camp del Betis, el dijous 15 d’agost (21.30 h). Sense Costa Brava, el Girona no tornarà a trepitjar l’estadi de Montilivi fins a la tercera jornada de lliga, contra l’Osasuna, el dijous 29 d’agost (19 h), el mateix dia que sabrà el seu camí en la Champions. Abans, haurà visitat l’Atlético al Metropolitano, el diumenge 25 (21.30 h).

Un altre ajornament

El Girona deixa els aficionats, com a mínim de moment, sense el Costa Brava, un trofeu clàssic que els últims anys s’havia revalorat amb convidats com el Tottenham (2018), el Manchester City (2017) i l’Olympique de Marsella (2016). Creat el 1970 coincidint amb la inauguració de l’estadi –el San Lorenzo va ser el primer vencedor, en una edició amb semifinals i final–, el trofeu va tenir una primera interrupció el 1995 i el 1996. Tampoc es va jugar el 2001, el 2003, el 2004, el 2005 ni el 2006. Un cop reactivat, es va haver d’ajornar el 2020, per culpa de la pandèmia, i l’any següent es va organitzar un partit entre els veterans del Girona i els del Barça per recaptar fons i destinar-los a la lluita contra l’ELA, amb l’exentrenador blanc-i-vermell Juan Carlos Unzué de protagonista.

Tampoc exportat

Amb Montilivi en obres, el Girona tampoc ha apostat per organitzar el Costa Brava en un altre estadi, com sí que va fer fa dos anys, en què va rebre el Bolívar de Marcelo Claure a l’estadi municipal Palamós-Costa Brava. No té bon record d’aquella experiència, perquè el partit es va haver de suspendre abans del final per una apagada total de la llum.

EL 29 D’AGOST

OLOT-GIRONA
Avui 19 h Municipal d’Olot
GIRONA-MONTPELLER
Dissabte 20 11 h Royal Verd TC (a porta tancada)
GIRONA-ESPANYOL
Dissabte 27 11 h Torremirona (a porta tancada)
GIRONA-TOLOSA
Dimecres 31 11 h Torremirona (a porta tancada)
NÀPOLS-GIRONA
Dissabte 3 d’agost 18.30 h Castel di Sangro
NEWCASTLE-GIRONA
Divendres 9 d’agost 19.30 h Saint James Park
BOURNEMOUTH-GIRONA
Dissabte 10 d’agost 18.15 h Vitality Stadium

EL COSTA BRAVA

El Girona no trepitjarà Montilivi fins a la tercera jornada, contra l’Osasuna
Creat amb la inauguració de l’estadi el 1970, hi va haver altres ajornaments

ELS ÚLTIMS ANYS

La pandèmia va obligar a aturar el trofeu i Palamós va ser l’escenari fa dos anys
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)