Girona

Recurs contra el projecte de la ciutat esportiva del Girona

Unió de Pagesos i l’Associació Naturalistes de Girona han presentat un recurs al contenciós administratiu el projecte de ciutat esportiva del Girona FC a la zona de la Massana de Vilablareix, segons informa l’agència ACN. El primer equip del Girona ja s’hi ha instal·lat, en uns camps que teòricament són la primera fase del que ha d’acabar sent la ciutat esportiva. Les dues entitats recorren a la justícia perquè considern que, si s’acaba executant tot el projecte, suposarà “la destrucció de l’última plana agrícola de regadiu”.

Al març, Unió de Pagesos i l’Associació Naturistes de Girona ja van presentar un recurs d’alçada al Departament de Territori perquè ho frenés, al·legant un defecte de forma a més de la vulneració al dret a la participació ciutadana en temes urbanístics i vulneració de la llei d’espais agraris.

Ara, ho porten al jutjat amb l’argument que el Pla de Massana, zona on s’ubiquen els 74.000 metres quadrats de terreny, està protegit pel planejament municipal i catalogat com a sòl d’especial valor agrícola. A més, lamenten que l’únic objectiu sigui “afavorir una activitat privada que pot ser reubicada en qualsevol altre lloc que no sigui sòl no urbanitzable d’alt valor agrari”, tal com recull l’ACN.

Les entitats argumenten que també es “perjudica greument la resta d’explotacions de l’entorn”, d’una banda per la “retallada considerable de camps de cultiu” i de l’altra pels canvis en l’ús del sòl que es produiran a la zona en un futur. Uns canvis que comportaran, assenyalen les entitats, un augment del trànsit de persones, restriccions de pas a la maquinària agrícola i límits als treballs agraris, entre d’altres.

Per tot plegat, els denunciants defensen que la ciutat esportiva del Girona FC, s’edifiqui en sòl urbanitzable i no en sòl agrari. Sindicat i naturalistes alerten que el Pla d’Actuació Específica (PAE) actual “és l’embrió d’aquesta futura ciutat esportiva” i lamenten que tiri endavant amb la connivència de l’ administració i que pràcticament elimina el darrer espai d’alt valor agrari que resta al municipi.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)