Girona

L’Atlético tempta Dovbyk

El conjunt madrileny fa una oferta inversemblant al davanter del Girona i fa decantar el destí del Pitxitxi

Els dos clubs busquen la manera d’arribar a un acord en les formes de pagament dels prop de 40 milions d’euros

El Girona va tractar-se amb els més grans gràcies a una temporada passada brillant que va posar en un compromís a més d’un. Aquesta lluita dels gironins va ser possible a la gespa gràcies a un joc vistós, ofensiu i valent orientat des de la banda per Míchel Sánchez. Als despatxos, on es mouen els diners, els blanc-i-vermells continuen a anys llum dels totpoderosos Madrid, Barça i Atlético, quart classificat darrere seu i principal i únic candidat a aconseguir els serveis d’Artem Dovbyk, el Pitxitxi de l’última campanya amb 24 gols i una de les sensacions de la que era la seva primera aventura a l’Estat espanyol. El club matalasser està disposat a tirar la casa per la finestra per l’ariet ucraïnès i ja ha pactat amb el futbolista un contracte estratosfèric que multiplica gairebé per quatre l’actual firmat amb el Girona fa menys d’un any. Amb el sí del jugador, que ha acceptat les xifres ofertes tot i estar a gust en terres gironines i convençut de continuar a l’equip per jugar la Champions League, ara és l’hora que els dos clubs arribin a una entesa.

Les opcions que se sospesen actualment són en la forma de pagament dels 40 milions, o molt a prop d’aquesta xifra, que acabarà reportant l’operació. I és que l’Atlético podria acceptar pagar la clàusula però acordant amb el Girona fer-ho a terminis; o si no, apropar-se a una xifra similar i un pagament fix que podria créixer a còpia de variables –s’haurà de negociar si aquestes són més o menys assequibles per al futbolista.

El Girona no ha volgut baixar del burro en les negociacions amb els madrilenys perquè sap que el gol es paga i que Dovbyk porta l’etiqueta de màxim golejador de la passada campanya. A més, els gironins no cobraran íntegrament els diners ja que no tenen la totalitat dels drets del jugador. L’entitat de Montilivi posseeix el 70% dels drets de l’ucraïnès després de pagar l’agost passat 7,5 milions d’euros al Midtjylland i el Dnipró-1, els altres dos clubs que es repartiran el 30% restant dels drets d’un futbolista que igualment deixarà al Girona una quantitat de diners brutal per fer inversions esportives i estructurals.

A part dels diners, Simeone és l’altra part que ha fet decantar la balança. L’argentí ha assenyalat a l’àrea esportiva del seu club –hi té un poder de decisió molt alt des de fa molts anys– que Artem Dovbyk és el substitut ideal d’Álvaro Morata, fitxat pel Milan per 13 milions –l’Atlético també ha perdut Memphis Depay.

El Girona pagarà el preu de l’èxit en el món del futbol amb la pèrdua de talent però amb uns ingressos extraordinaris que el poden ajudar a reinventar-se dins i fora del terreny de joc. I és que, després de perdre Savinho i Yan Couto per culpa de la normativa de la UEFA que impedeix a dos clubs que participen en la mateixa competició fer operacions entre ells, a més d’Aleix Garcia i Eric Garcia, de sobte vàlid per al Barça, ara veu com la marxa d’un jugador que ha participat en 32 gols –24 dianes i vuit assistències– és imparable. Dovbyk es va convertir en una peça bàsica en els esquemes de Míchel Sánchez, que haurà de reinventar el relleu i adaptar-lo a la seva idea, i la direcció esportiva afinar en l’elecció. D’això poden dependre gran part de les aspiracions del curs 2024/25.

INABASTABLE

L’Atlético ofereix a Dovbyk un sou que multiplica gairebé per quatre l’actual

SIMEONE ‘MANA’

El tècnic argentí té clar que l’ariet ucraïnès és el recanvi ideal d’Álvaro Morata

PAGAMENTS

La clàusula de 40 milions a terminis o una xifra similar més variables a part
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)