Girona

Francés és gironí

El Girona fitxa el central Alejandro Francés, de només 21 anys, procedent del Saragossa, a canvi de 3,5 milions, variables a part

L’aragonès signa un contracte que el lligarà al club gironí fins al 30 de juny del 2029

El Girona va fer oficial el fitxatge d’Alejandro Francés, que arriba procedent del Saragossa, club que ingressarà 3,5 milions d’euros, a part de gairebé un milió més en variables i el 10% d’una futura venda que pugui fer el conjunt gironí. El central, capità de l’equip aragonès amb només 21 anys –està a punt de fer-ne 22– completa la llista de cinc efectius per a un eix de la defensa que ha perdut Eric Garcia però que s’ha reforçat amb Ladislav Krejcí i ara amb Francés. Internacional sub 21 amb el combinat estatal, el jugador nascut a Saragossa ja havia estat objecte de desig per part de la direcció esportiva del Girona, que va temptejar la seva situació en la recta final del mercat estival de l’any passat però que va desistir en l’intent gràcies al llum verd que va rebre a la cessió d’Eric Garcia per part del Barça.

Francés és un central expeditiu, no gaire alt (1,80) però sí amb capacitat aèria gràcies a la seva fortalesa. El flamant fitxatge del Girona és un jugador contundent i veloç en les jugades dividides, cosa que li anirà la mar de bé a l’equip per la idea que Míchel vol aplicar, decantant molts efectius en camp contrari i sent protagonistes a través de la possessió.

En un equip com el Saragossa –Francés porta tatuada La Romareda i l’escut del club de la seva ciutat al braç–, el jove futbolista s’ha convertit en un líder de la defensa tot i la seva joventut. El central, que pertany a la generació que va guanyar la copa de campions juvenils amb el Saragossa el 2019, va debutar amb el primer equip amb tan sols 17 anys i de seguida es va convertir en una peça fixa en els esquemes dels seus entrenadors, que veien en ell el jugador ideal per a la defensa d’un equip com l’aragonès, on l’entorn és exigent i curs rere curs s’exigeix estar a la part alta de la taula de segona per tornar a pujar a la màxima categoria.

Francés i Krejcí equilibraran la balança de joventut a l’eix amb la d’experiència, amb Blind, David López i Juanpe.

LA FITXA

Alejandro Francés Torrijo
Saragossa 1/8/2002 (21 anys) Alçada: 1,80 m Posició: central
Etapa de formació
Saragossa
Etapa de sènior
2019/20
Deportivo Aragó (3a) 1 p.
2019/20
Saragossa (2a A) 5 p.
2020/21
Saragossa (2a A) 29 p.
2021/22
Saragossa (2a A) 33 p.,1 g.
2022/23
Saragossa (2a A) 24 p.
2023/24
Saragossa (2a A) 36 p.,3 g.
2024/2025
Girona (1a) ?
Altres
- Va participar amb el Saragossa juvenil en la UEFA Youth League (3 partits en total)
Debuts
- 17/12/2019 amb el primer equip del Saragossa en un partit de copa del Rei
- 16/6/2020 a segona A
- 3/9/2021 amb la selecció espanyola sub 21 (17 partits en total i un gol)

La defensa comença a agafar forma

Si bé la marxa d’Eric Garcia ha estat compensada pel club amb les arribades de Francés i Krejcí, la sortida de Yan Couto sí que obligarà la direcció esportiva a incorporar un lateral dret amb projecció ofensiva. I és que, en el perfil oposat, Arnau Martínez, que no acaba de renovar el contracte com així ho vol el club, tindria el lloc clar tot i que Francés ha jugat esporàdicament de lateral dret. L’aragonès tampoc compliria amb el perfil ofensiu que sí que tenia Couto, que fins i tot va arribar a jugar molts minuts d’extrem –llavors Eric era el lateral, o central en sortida de pilota–. Amb la futura incorporació d’aquesta peça a la banda dreta només quedarà esperar que Miguel continuï a l’equip i entre Blind o algun extrem que pugui arribar nou es desenvolupin per suplir el madrileny a l’esquerra. En el dia d’avui no sembla que el Madrid exerceixi l’opció de compra per vuit milions que té sobre Miguel Gutiérrez, una opció que no caduca, però, durant tot el mercat.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)