Girona

Un correctiu per aprendre’n

El Girona, sense guspira i concedint massa al darrere, cau golejat per primera vegada en la pretemporada a mans d’un intens i fi Tolosa

Els de Míchel tenen temps i marge per millorar, però s’hauran de posar les piles de seguida

Girona 0 Tolosa 4

GIRONA:Gazzaniga, Francés, Arnau (Joel Roca, 76’), David López (Antal, 62’), Blind (Juanpe, 46’), Yangel Herrera (Van de Beek, 46’), Iván Martín (Minsu, 76’), Iker Almena (Toni Villa, 62’), Portu (Misehouy, 62’), Bryan Gil (Valery, 46’) i Dovbyk (Juan Carlos, 42’).TOLOSA:Alex Domínguez, Nicolaisen (Methalie, 65’), Cresswell (Skytta, 75’), Kamanzi (Messali, 65’), Donnum (Aradj, 65’), Schmidt (Genreau, 46’), Cásseres (Canvot, 46’), Mawissa (Costa, 46’), Aboukhlal (Saka, 65’), Gbho (Gelabert, 65’) i Magri (Babicka, 46’).GOLS:0-1 (45+5’) Nicolaisen. 0-2 (51’) Babicka. 0-3 (61’) Aboukhlal. 0-4 (70’) Gelabert.ÀRBITRE:Bureu Méndez.T.G.:a Blind (18’) i Costa (81’).T.V.:cap.PÚBLIC:Partit disputat a porta tancada a les instal·lacions de Torremirona, a Navata.

No ha de fer mal ni tenir repercussions serioses a nivell esportiu, però l’ensopegada del Girona contra el Tolosa hauria de convertir-se en un toc d’atenció, un seriós avís i un punt d’inflexió per a l’equip de Míchel Sánchez, que no les va veure venir contra un conjunt occità que té clar el que ha de fer i que va aplicar més intensitat a una pressió que va asfixiar, com la calor, els blanc-i-vermells. Amb onze contra onze, els de Carles Martínez ja van ser superiors i van estavellar dues pilotes al travesser, però amb l’expulsió de Gazzaniga al 42, els gironins van mirar al sol i es van cremar. La muntanya que s’havia de pujar era massa en aquestes alçades primerenques del curs era massa elevada i la baixada de braços va comportar un correctiu poc habitual per als de Míchel. Nicolaisen en l’afegit de la primera i Babicka i Aboukhlal en l’inici de la segona part van estripar un Girona que va veure com Gelabert establia el 0-4 definitiu, ja que Minsu va errar una pena màxima ja a les acaballes que ell mateix havia forçat davant de Costa i Alex Domínguez.

El domini del partit va ser clarament del Tolosa, que es va mostrar més vertical, intens i ordenat que el Girona. Tot i això, el primer d’avisar amb perill va ser Portu, que va rebre a l’espai i va poder armar la cama per provar un xut aturat pel porter rival. L’ocasió gironina va ser un miratge, i és que el conjunt francès va passar a controlar la majoria dels aspectes del joc. Les imprecisions dels de Míchel tampoc van ajudar i les aproximacions dels tolosans van caure sense aturador. Aboukhlal, amb una rematada de cap, va estavellar la pilota al pal (14’) i Cásseres, a través d’una falta a la frontal, també (19’).

Si el desastre no era prou gros, abans del descans, Aboukhlal va encarar Gazzaniga tot sol i l’argentí, en comptes de deixar-lo passar i que fes a plaer el gol, va fer una entrada contundent que li va suposar veure la vermella que deixava el seu equip gairebé durant 50 minuts amb un jugador menys –els dos equips van intentar que l’àrbitre acceptés jugar amb igualtat numèrica en la segona part però no van tenir èxit–. En l’afegit del primer acte, Nicolaisen va fer gol al segon pal aprofitant una primera rematada de Cresswell que havia picat a la base de la fusta.

En la segona part, la intensa calor –a prop dels 40 graus durant el matx– i el fet de jugar amb un menys contra un conjunt físic i intens va desfer un Girona sense resposta. Babicka va fer el 0-2 aprofitant una indecisió defensiva que el va deixar marcant a plaer, Aboukhlal el tercer rematant a plaer al pal curt una passada de la mort de Donnum i Gelabert el quart, després d’una acció protestada per Iván Martín, que havia estat objecte de falta en la pressió francesa per robar la pilota.

No va ser el dia del Girona, inoperant en atac i ineficaç quan tenia alguna petita possibilitat, com Minsu, que va forçar un penal davant Costa però el va enviar a la base del pal esquerre amb Alex Domínguez ja batut.

Partit per reflexionar per a un equip gironí que afronta els tres últims partits d’exigència fora de Catalunya –Nàpols, Newcastle i Bournemouth– abans no comenci la competició de lliga.

MASSA OBSTACLES

La intensa calor i l’expulsió en el 42 de Gazzaniga van passar factura als blanc-i-vermells

MALAMENT

Ja amb 11 contra 11 els de Míchel havien concedit massa i el rival havia fet dos pals

Stuani no juga i Krejci tampoc

El Girona continua arrossegant diversos jugadors amb molèsties i d’altres que s’hi afegeixen a mesura que passen els dies de pretemporada. És el cas de Ladislav Krejci, que ja no va jugar contra l’Espanyol per culpa d’unes molèsties físiques que es van reproduir després del duel a les instal·lacions de Royalverd contra el Montpeller. A més, Cristhian Stuani es va afegir a les baixes per culpa d’unes molèsties al pubis que li impedeixen rendir al màxim nivell. Continuen en la recta final de la recuperació de les seves respectives lesions Viktor Tsygankov, que es va fer una ruptura muscular en el primer partit de l’Eurocopa d’Alemanya amb Ucraïna, i Solís, que va tenir una lesió muscular greu en el tram final del curs passat. No van entrar a la llista per decisió tècnica Ilyas Chaira i Manu Vallejo, que tampoc van jugar el penúltim matx contra els periquitos, per lesió Artero i Jastin, a més d’Abel Ruiz, Miguel Gutiérrez i Òscar Ureña, els tres representants blanc-i-vermells olímpics.

Debut de Bryan Gil i, Vallejo, inèdit

Tot i que la derrota va ser àmplia i en el record dels aficionats sempre hi haurà lloc per al resultat, el matx entre el Girona i el Tolosa va servir per veure els primers minuts de Bryan Gil com a jugador gironí, a més de les tornades de Blind i Yangel. Arribat fa escassos dies al club i amb un entrenament a les cames, Míchel ja va alinear l’extrem per l’esquerra, la seva banda natural, i com tot l’equip no va tenir minuts amb prou encert. De fet, segurament pactats amb anterioritat, Bryan Gil va ser substituït al descans per donar pas a Valery Fernández, igual de poc actiu durant el segon acte. El penúltim fitxatge, Alejandro Francés, va ser l’únic que ja va acumular 90 minuts, tot al contrari que Manu Vallejo, que es va exercitar en solitari a la conclusió de l’enfrontament i que es que va jugar i fer gol contra el Montpeller no ha tornar a participar amb l’equip. L’andalús té diverses ofertes d’equips de segona i estaria desfullant la margarita per triar destí a falta d’un acord de sortida.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)