Girona

La caixa agafa més aire que mai

El Girona haurà de reconstruir bona part de la plantilla després de les sortides sonades de jugadors titularíssims com ara Eric Garcia, Yan Couto, Aleix Garcia, Savinho i Dovbyk. Aquest últim és qui més diners ha deixat a les arques del club, que agafen aire per afrontar aquesta reconstrucció clau per a les aspiracions d’una temporada plena de reptes i complicacions amb tres competicions simultànies: la lliga, la copa i la Champions League. El conjunt gironí ingressarà 32 milions dels 40 totals amb què s’ha tancat l’operació, la més elevada de la història de l’entitat, una quantitat que permetrà aspirar a fitxar els jugadors més desitjats i, fins i tot, posar fil a l’agulla a problemes estructurals que pateix el club a les seves instal·lacions.

Aquest estiu, a part dels 32 milions que es cobraran per Dovbyk, no tots de cop, ja que hi ha variables en joc, la caixa del Girona també ha ingressat 18 milions d’euros pel traspàs d’Aleix Garcia al Bayer Leverkusen, el que era fins ara la venda més elevada del club gironí o, fins i tot, els prop de 3 milions que el Barça ha pagat per Pau Víctor. El preu d’una temporada d’èxit per a una entitat com la blanc-i-vermella és aquest, i el talent i el rendiment mostrats per la majoria de futbolistes han cridat l’atenció de grans clubs amb poder econòmic que recorren a la cartera per reforçar les seves respectives plantilles.

En la història del club hi ha traspassos recents que també van trencar amb els registres anteriors. La realitat és que, des que va trepitjar la primera divisió per primera vegada, el curs 2017/18, el Girona ha pogut lligar operacions importants. Les més destacades en aquella primera etapa van ser les de Bounou al Sevilla per 4 milions, Portu a la Real Sociedad per 10, Pedro Porro al City per 6 i la de l’estiu passat de Santi Bueno al Wolverhampton per 12 milions. Xifres gens menyspreables per al club.

ELS TRASPASSOS

Artem Dovbyk 40 milions*
Roma
Aleix Garcia 18 ME
Bayer Leverkusen
Santi Bueno 12 ME
Wolverhampton
Portu 10 ME
Real Sociedad
Pedro Porro 6 ME
Manchester City
Bounou 4 ME
Sevilla
Oriol Romeu 3,54 ME
Barça
Pau Víctor 2,7 ME
Barça
*El Girona en cobrarà 32 (el 80% del total de l’operació)
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)