Girona

El Nàpols, en el camí

Amistós. El Girona intentarà aconseguir el primer triomf de la pretemporada en una prova de foc contra els italians, que no han perdut a l’estiu (18.30 h, TV3)

El Girona i el Nàpols es tornen a veure les cares en un partit de pretemporada a Castel di Sangro (18.30 h, TV3), un duel que s’està convertint en una cita habitual als calendaris d’ambdós equips, ja que aquest serà el tercer any consecutiu que juguen. El balanç dels precedents és favorable als italians, amb una victòria per 3-1, el 2022, i un empat 1-1, el 2023, resolt a favor del Napoli en la tanda de penals.

Aquest 2024, les condicions han canviat. Els catalans han fet una temporada excel·lent i han aconseguit classificar-se per primera vegada en la història per a la Champions League. En canvi, els napolitans han tingut una temporada decebedora i han acabat en la desena posició en la Serie A, molt lluny del seu rendiment de la temporada 2022/23, quan van ser campions de l’scudetto.

El Nàpols ha fet canvis significatius en la seva estructura. Antonio Conte ha estat nomenat nou entrenador, aportant la seva experiència al conjunt napolità. A més de l’arribada de Conte, el club ha fet diversos fitxatges per reforçar l’equip. Destaca l’arribada d’Alessandro Buongiorno, per qui han pagat 35 milions d’euros, i la de Rafa Marín, exjugador del Real Madrid.

Pel que fa als jugadors disponibles per al partit contra el Girona, es preveu la presència de figures clau com Giovanni Simeone, Stanislav Lobotka i Khvicha Kvaratskhelia. No obstant això, Victor Osimhen, una de les estrelles de l’equip, encara no ha disputat cap minut aquesta pretemporada, cosa que alimenta els rumors sobre la seva possible sortida del club abans de l’inici de la temporada oficial.

Pel que fa al Girona, afrontarà el cinquè partit de la pretemporada, que es torna cada cop més exigent, ja que els rivals que queden són de més entitat. Després d’una derrota contundent contra el Tolosa per 0-4, l’equip català es prepara per enfrontar-se a rivals d’un nivell superior com el Nàpols, el Newcastle i el Bournemouth. Aquests partits són essencials per avaluar el rendiment de la plantilla i ajustar les tàctiques abans de l’inici de la temporada oficial. La intensitat creixent dels rivals posarà a prova la capacitat de l’equip per competir a alt nivell i oferirà una visió clara de la seva preparació de cara a la temporada.

Fins ara, els blanc-i-vermells no han guanyat cap partit de pretemporada. A més de la ja esmentada derrota per 0-4 contra el Tolosa, els gironins han empatat els altres tres partits que han disputat: 1-1 contra l’Olot, 3-3 contra el Montpeller i 0-0 contra l’Espanyol. Aquests resultats reflecteixen una pretemporada desafiant, en què l’equip ha mostrat moments de solidesa però encara té marge de millora. Ara, només queden tres proves de foc abans de l’inici de la lliga, en què el Girona serà un dels primers equips que s’hi posaran, el dijous 15 d’agost a les 21.30 h al camp del Betis.

El Nàpols també afronta el cinquè partit amistós de la pretemporada. Fins ara, ha guanyat els quatre partits anteriors, tot i que la majoria dels rivals han estat de menys entitat, exceptuant l’últim, el Brest, que va acabar tercer en la Ligue 1 la temporada passada. En aquest partit, el conjunt italià es va imposar per la mínima (1-0).

AMB GAIREBÉ TOT

El Nàpols arriba amb totes les estrelles excepte Oshimen, pendent del seu futur

ELS PRECEDENTS

Els italians han guanyat els dos duels previs que han disputat els dos equips
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)