Girona

Oriol Romeu torna a casa

El mig d’Ulldecona jugarà cedit al Girona fins al 30 de juny, només un curs després de marxar al Barça

Míchel anhelava el fitxatge i Oriol Romeu mateix volia tornar a sentir-se important i vàlid

Sense temps per refer-se i digerir la marxa d’Artem Dovbyk, el Pitxitxi de primera de la temporada passada, al Roma, els aficionats del Girona van rebre ahir una nova notícia d’impacte esportiu i emocional. Oriol Romeu abandonava la concentració del Barça als Estats Units per tornar a Barcelona i tancar així l’operació que l’enviarà de tornada al Girona només un estiu després. El migcampista d’Ulldecona tornarà al club que el va rellançar procedent del Southampton i que li va obrir les portes de l’entitat que porta al cor, i en la qual es va formar, per tastar l’elit mundial, una aventura que va començar bé però que es va torçar després d’un seguit d’actuacions personals que van fer entrar en un pou sense sortida un futbolista que amb el Girona s’havia convertit en un dels millors migcampistes de LaLiga. Romeu va deixar diners amb la seva sortida al Barça l’estiu passat –poc més de 3 milions– i, de moment, el conjunt gironí no haurà de pagar per tornar-lo a tenir en la plantilla –sí la totalitat de la fitxa o gran part d’aquesta.

Tot i que semblava que amb Hansi Flick, Oriol Romeu podia oblidar una campanya passada nefasta en l’aspecte personal a les ordres de Xavi Hernández, i que la falta de migcampistes potents i físics li permetrien tenir un cert protagonisme, el club blaugrana i el jugador van acordar fer un parèntesi en l’etapa del d’Ulldecona com a culer. De fet, el futbolista va abandonar la concentració del Barça a Baltimore, en plena gira americana, per ser en primera persona a Barcelona i tancar el més aviat possible la cessió. I és que Oriol Romeu passarà aquest cap de setmana la pertinent revisió mèdica, el previ pas a fer oficial el seu retorn a un Girona de Míchel que el va catapultar pel que fa al rendiment personal. El curs 2022/23 com a gironí, Romeu va jugar un total de 34 partits, tots com a titular, acumulant 3.042 minuts i fent dues dianes, uns números que li van permetre tornar al club que el va formar per incorporar-se a un dels millors equips del planeta, una oportunitat única que va deixar al jugador, però, una sensació agredolça.

Amb el Barça, Oriol Romeu va començar tenint un protagonisme elevat en la pretemporada i en l’inici del curs, però el seu rol va capgirar-se com un mitjó quan va perdre la confiança de Xavi, i va acabar amb 17 titularitats, 37 partits disputats i només 1.437 minuts de joc, fet que en l’aspecte personal va fer que decidís deixar el conjunt blaugrana per intentar tornar a trobar la felicitat on es va sentir com a casa.

Experiència a la medul·lar

Míchel recupera un futbolista que el va enamorar, va ser la seva extensió al terreny de joc i un jugador que, des del primer dia, va entendre la metodologia, la idea i la filosofia que el de Vallecas vol per als seus equips. Oriol Romeu va aportar equilibri al mig del camp d’un Girona que tornava a la màxima categoria i que va salvar-se del descens sense patiments. Al costat hi tenia Aleix Garcia i Yangel Herrera, però enguany el seu conciutadà ha fet les maletes per fitxar pel Bayer Leverkusen. Per reforçar la medul·lar, el conjunt blanc-i-vermell ja ha incorporat Donny van de Beek (Manchester United) i Gabriel Misehouy (Ajax B), aquest darrer amb un caràcter més ofensiu, i l’arribada de Romeu, tot i apuntalar la vessant defensiva de la zona, no elimina les mancances d’un jugador amb recorregut i bon peu per ajudar en la creació i la connexió amb la zona de tres quarts jugadors com Iván Martín o Yangel Herrera –fins i tot Jhon Solís.

En tot cas, l’operació per a les dues parts és bona. El Barça es desprèn d’un jugador que no volia continuar en la plantilla amb un rol secundari tot i començar de zero –o gairebé– amb un nou entrenador; allibera massa salarial, que per poca que sigui dona aire en termes de fair play de LaLiga, i la direcció esportiva del Girona ofereix al seu entrenador la peça que volia per tenir prou elements d’equilibri i experiència en una temporada que serà duríssima ja que es jugaran tres competicions simultàniament, un fet que ni el club ni el mateix tècnic madrileny han viscut en primera persona, tot un repte que obliga a tenir fons d’armari i jugadors gestors com és Oriol Romeu.

IMMEDIAT

El migcampista va abandonar ahir la concentració del Barça per tancar el seu futur

LES PROVES

Aquest cap de setmana passarà la revisió mèdica i firmarà el nou contracte de cessió

EL DESIG

Míchel volia el d’Ulldecona de tornada per dotar de nou d’equilibri el mig del camp

PAS POBRE

Romeu deixa el club del seu cor, en què només ha jugat 17 partits de titular (37 en total)
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)