El Girona venç i convenç contra el Nàpols (0-2)

L’estrena golejadora de Van de Beek i la diana de Toni Villa a les acaballes permet a l’equip de Míchel recuperar sensacions i sumar el primer triomf de la pretemporada a Castel di Sangro

El Girona supera el Nàpols (0-2) a l’estadi Teofilo Patini de Castel di Sangro gràcies a l’estrena golejadora de Van de Beek (23’) i la diana de Toni Villa al tram final (83’) i suma el primer triomf de la pretemporada, millorant notablement la imatge oferta en el darrer amistós davant el Tolosa (0-4).

El conjunt blanc-i-vermell, més vertical que en els últims partits, ha monopolitzat les arribades de perill en una primera part passada per aigua en què ha dominat al conjunt italià, que amb prou feines ha inquietat la porteria de Gazzaniga. En l’única acció destacada que han tingut els locals durant el primer temps, Mazzocchi ha rematat desviat amb el cap una centrada de Kvaratskhelia des de la banda esquerra (13’). Poc després, Valery ha traçat una diagonal i ha provat un xut llunyà que ha sortit a pocs centímetres del pal (16’).

I tot just a l’equador de la primera part, gràcies a una pressió molt alta dels gironins, Van de Beek s’ha estrenat com a golejador amb la samarreta del Girona després de robar la pilota a l’àrea rival i desfer-se del porter Meret per definir amb un xut ras que cap defensor de l’equip napolità ha pogut interceptar (0-1, 23’).

No obstant això, els de Míchel han pogut ampliar el marcador abans del descans. Yangel ha estat a punt d’aprofitar un mal refús dins l’àrea, però la seva rematada ha sortit per sobre del travesser (33’), i Arnau, molt participatiu, s’ha tret un potent xut des de la frontal que Meret ha desviat a córner (37’). Tot seguit, en una ocasió clara, el maresmenc ha filtrat una passada per a Portu, però el murcià, sense massa angle, no ha pogut batre el porter (39’).

Ja a la segona meitat, Gazzaniga ha evitat l’empat amb una gran estirada després d’una bona rematada des de la mitja lluna d’Anguissa (54’), però qui ha tornat a tenir una gran ocasió ha estat Portu, que ha combinat amb Almena i ha vist com el porter local li ha tornat a guanyar el pols en l’un contra un (66’).

Minuts més tard, Bryan Gil ha centrat des de la banda esquerra i Spinazzola ha estat ben a prop d’introduir-se la pilota amb el pit dins la seva pròpia porteria, però aquesta ha topat amb el pal (72’), com ha passat poc després en l’altra àrea, quan Kvaratskhelia ha servit un córner, Rrahmani hi ha posat la punta de la bota i l’esfèrica ha impactat a la fusta (78’).

Els gironins han deixat el duel encarrilat quan Almena i Stuani han elaborat una jugada a la banda dreta per deixar-li en safata el gol a Toni Villa, que només l’ha hagut d’empènyer (0-2, 83’). Tot sigui dit, Kvaratskhelia ha pogut tornar-hi a posar emoció immediatament, però Gazzaniga ho ha evitat amb una intervenció de mèrit (84’).

Després d’aquesta victòria que permet recuperar sensacions, el Girona afrontarà la setmana vinent a Anglaterra els darrers dos compromisos abans de visitar el Betis en la primera jornada el dijous 15 d’agost (21:30h). El divendres 9 d’agost, els de Míchel jugaran al camp del Newcastle (20:30h), i el dissabte dia 10, al del Bournemouth (18:15h).