Girona

Una peça fonamental

El Girona té el repte de trobar un relleu al Pitxitxi de primera de la temporada passada, un Artem Dovbyk que deixa com a pòsit 24 gols i 8 assistències, unes xifres que semblen inabastables sigui quin sigui el jugador que acabi tapant el seu forat. Dels davanters que el club blanc-i-vermell ha tingut en les seves quatre temporades completes a l’elit, Stuani continua sent la referència per a tots els aficionats. En la primera etapa a primera, el charrúa va sorprendre a tothom amb un rendiment inversemblant i 40 gols repartits en dues campanyes –21 en la 2017/18 i 19 en la 2018/19, que no van servir per evitar el descens.

En la segona etapa, Taty Castellanos va agafar el relleu en el rol de titular. L’argentí va fer un bon any aportant facetes al joc més enllà dels gols, i és que va quedar-se amb 13 dianes en el campionat de lliga del curs 2022/23, tenint en compte que quatre les va fer en un mateix partit, contra el Madrid a Montilivi, uns 72 minuts que el van catapultar estadísticament i mediàticament parlant –Stuani, precisament, es va quedar a quatre gols del de Córdoba, amb 9 en total.

La campanya passada l’aposta per Artem Dovbyk ho va petar. El Girona va convertir l’ucraïnès en el seu fitxatge més car llavors, pagant 7,5 milions pel 70% dels drets de l’ariet –més endavant pagaria més per obtenir un 10% més d’aquests drets–, una operació que suposava un risc per a l’entitat en el vessant esportiu –no havia jugat en una lliga tan competitiva i sortia de la seva zona de confort– i econòmicament, tot i que s’acabaran ingressant poc més de 30 milions per ell. Dovbyk ha causat impacte en tan sols una temporada com a blanc-i-vermell i ha estat un dels arguments que van sostenir el Girona en la part alta de la taula durant tota la lliga passada –Stuani, per no faltar a la cita, va tornar a marcar nou gols en el campionat, xifres gens menyspreables.

Amb Stuani com a constant –acumula 58 gols a primera amb el Girona–, els relleus de l’uruguaià, ara amb un rol més secundari però igual de competitiu i necessari, han donat bones xifres i rendiment a la plantilla. El Taty va arribar en plena pretemporada però sense haver fet vacances des de la lliga dels Estats Units, mentre que Dovbyk va aterrar a Girona, va debutar al Costa Brava contra la Lazio al cap de dos dies i debutava, amb gol, al Reale Arena. Aquest exemple pot indicar que el substitut podria tardar a arribar en un mercat en què s’ha de tenir el cap fred.

INCREÏBLE

Stuani va fer 40 gols (21+19) en les dues primeres campanyes del club a primera

EL TATY

L’argentí es va enfilar fins a les 13 dianes, quatre d’aquestes en el Girona-Madrid

DOVBYK

L’ucraïnès ho ha rebentat tot amb 24+8 pel que fa a gols i assistències als companys
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)