Girona

Un eix amb perfils acurats

Girona. Amb la marxa d’Eric Garcia, el Girona ha decidit incorporar per a la posició de central Ladislav Krejci (Sparta Praga) i un perfil jove amb progressió com Alejandro Francés (Saragossa)

El Girona, sense fer gaire soroll, continua treballant per potenciar la seva plantilla de cara a un curs especial i que il·lusiona en el qual participarà per primera vegada en la seva història en competicions europees. Una de les poques demarcacions que estan ben apuntalades és la de l’eix de la defensa, que ja inclou cinc components per a dues posicions –durant l’estiu s’ha jugat amb tres centrals gairebé per necessitat–. Míchel compta a dia d’avui amb David López i Daley Blind, la parella titular de la temporada passada sempre que van estar disponibles –Eric Garcia jugava llavors de lateral dret–, a més de Juanpe Ramírez, que tancaria el cercle del trio veterà; a més de Ladislav Krejci i Alejandro Francés, que són les noves cares d’aquesta posició, aquest últim, un jugador que ve per explotar les seves grans virtuts i rellevar en una campanya amb tres competicions un Blind que necessitarà descans, a més d’un perfil dretà que pugui fer les funcions d’Eric Garcia.

El txec, que ha arrossegat molèsties físiques, arriba amb un bon cartell després de demostrar que la primera divisió del seu país li va quedar petita, i d’haver assolit un mínim d’experiència internacional a nivell de seleccions, a més de també en totes les competicions europees de clubs. Ja en l’Eurocopa es va mostrar i amb tan sols un partit disputat com a blanc-i-vermell, contra el Montpeller a les instal·lacions de Royalverd a la Vall d’en Bas, els aficionats en van tenir prou per comprovar la valentia en el joc de peus i l’explosivitat a l’hora d’anar al tall o fer la cobertura al lateral.

Pel que fa a Alejandro Francés, una altra peça interessant a l’eix, ha arribat procedent del Saragossa. Aquest últim fitxatge hauria de cobrir la baixa d’Eric, que té molts de números de ser un dels centrals del Barça després de la seva participació en els Jocs Olímpics. La lesió d’Araujo sembla que obre les portes de bat a bat a l’equip blaugrana al de Martorell i les tanca als blanc-i-vermells. Precisament Francés també pot ser lateral en defensa i central amb sortida de pilota, el rol que tenia el català el curs passat.

Altres recursos

A més de tenir cinc opcions, Míchel sap que compta amb dos elements més per a reforçar el centre de la defensa si van mal dades en forma de lesions o sancions. Antal, que està fent la pretemporada amb el primer equip i ja la campanya passada va participar en un duel de lliga i en dos de copa, o fins i tot Arnau, que també va disputar algun minut a l’eix.

Amb el condicionant de les fitxes i les obligacions de reforçar també el lateral dret, el mig del camp, l’extrem, la davantera i la porteria –qui sap si alguna demarcació més per la marxa d’algun altre futbolista–, la posició de central seria la primera que quedaria segellada per a Míchel –encara no se sap quin serà finalment el futur d’Eric–. El de Vallecas tindrà els perfils més acurats que demana per tal que hi hagi una sortida de pilota fluida i una agressivitat ben entesa per defensar-se dels rivals amb la línia molt avançada.

VETERANS

El nucli dur de la posició central està format per David López, Blind i Juanpe

L’ÚLTIM D’ARRIBAR

La cinquena peça que, ‘a priori’, tanca la posició de central ha estat Alejandro Francés

ARNAU I ANTAL

Els dos jugadors van jugar minuts a l’eix el curs passat quan Míchel els va reclamar
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)