Girona

Miovski pren avantatge

El Girona negocia amb l’Aberdeen el fitxatge de Bojan Miovski, davanter macedoni que vindria a rellevar Dovbyk

La direcció esportiva, que té altres alternatives a la taula, ja sap que el club escocès vol 7 milions d’euros

Des que va marxar Artem Dovbyk, i fins i tot abans, la direcció esportiva del Girona treballa per incorporar un nou referent per a l’atac. Damunt de la taula de Quique Cárcel i el seu equip hi ha diversos futbolistes que complirien amb el perfil que busca i que s’adapten bé al joc que proposa Míchel Sánchez. En les últimes hores, qui pren avantatge respecte als altres és el macedoni Bojan Miovski, davanter centre de l’Aberdeen, que ha passat a encapçalar la llista de prioritats davant de noms com Jhon Córdoba o Orri Óskarsson.

Miovski té 25 anys acabats de fer i va néixer a Stip, al nord-est de Macedònia. Al seu país va començar la seva carrera en clubs com el Bregalnica Stip, el Rabotnicki, el Makedonija GjP o el Renova, el curs 2019/20, pas previ a recalar en al MTK Budapest d’Hongria, on va militar dos cursos abans de fer el salt a l’Aberdeen i començar a fer eclosió com a golejador i depredador de l’àrea amb 16 gols en cada una de les dues últimes temporades a la primera escocesa –en l’última es va enfilar fins a les 26 dianes entre totes les competicions que el seu equip va disputar, incloses l’Europa League i la Conference League–. L’evolució de la carrera de Bojan Miovski està sent progressiva i ascendent, i per l’edat que té es troba en condicions de fer el salt a un equip de Champions com el Girona i en una lliga tan competitiva com l’espanyola.

Els dos clubs treballen per arribar a un acord que porti el futbolista a terres gironines al més aviat possible, perquè la lliga comença d’aquí a menys d’una setmana –el Girona juga al camp del Betis el 15 d’agost a les 21.30 h– i qui ha de ser el nou davanter de referència del conjunt gironí no disputarà cap amistós de pretemporada a les ordres de Míchel. A hores d’ara, l’Aberdeen s’intenta fer el fort davant l’interès gironí i demana 6 milions de lliures –7 milions d’euros– pel seu jugador, pel qual aquest mateix estiu ha refusat ofertes del Genoa, del Bolonya, que també jugarà la màxima competició europea aquest any, i de l’Espanyol, que no ha aconseguit arribar a les pretensions del club escocès.

Les característiques

Amb Stuani amb un rol secundari i bàsicament un home d’àrea i Abel Ruiz i Portu més mòbils, amb possibilitats de caure a banda en qualsevol moment, la direcció esportiva del Girona i el mateix Míchel busquen un perfil d’àrea, rematador i amb possibilitats d’anar a l’espai o de col·locar-se a la perfecció per olorar el gol. Bojan Mioski compliria amb aquests requisits com també les alternatives per les quals es va interessar el club i que té a la recambra, com ara l’islandès Orri Óskarsson i el colombià Jhon Córdoba, futbolistes més propers al perfil del traspassat Dovbyk i també més cars.

El repte per a l’equip i el futbolista de Macedònia serà majúscul. L’aposta, d’entrada, sembla arriscada per a una temporada exigent que demanarà el màxim rendiment de tots els components de la plantilla. Si algú pot fer funcionar tots els elements que li posen a l’olla, i ho ha demostrat de sobres, és Míchel.

EN LA ‘POLE’

L’ariet macedoni encapçala la llista de possibles davanters per rellevar Dovbyk

LA CARRERA

Miovski va jugar en diversos clubs del seu país, al MTK hongarès i ara a l’Aberdeen

ACCELERADA

Amb alternatives també preparades, el Girona vol que el nou davanter fitxi aviat pel club

LA NEGOCIACIÓ

L’Aberdeen es fa el fort i ja ha refusat ofertes del Genoa, el Bolonya i també l’Espanyol
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)