El Girona rep un seriós correctiu del Newcastle

El Girona ha estat golejat contundentment en la seva visita al Saint James Park per enfrontar-se el Newcastle (4-0). El conjunt dirigit per Míchel Sánchez ha sortit fred damunt del terreny de joc i s’ha vist atropellat per un conjunt anglès molt més rodat, millor físicament, amb les idees clares i una pressió agressiva i ben treballada. Ben aviat, Longstaff ha aprofitat una passada de Livramento per superar Gazzaniga (4’), Murphy ha afusellat a l’argentí al segon pal ben sol (13’) i just al quart d’hora, Gordon ha iniciat una contra després d’una imprecisió i ha creuat l’esfèrica davant el porter argentí, que ha parat una pena màxima a Isak per evitar un quart gol que acabaria arribant en el 38, de nou obra de Longstaff. En el segon acte, els gironins han millorat però no han trobat el camí del gol i al final el Newcastle, amb el partit més obert, ha pogut ampliar la golejada però Gazzaniga ho ha evitat.

Ja abans de començar, el partit ha començat enrarit i malament per part dels gironins. Bryan Gil s’ha lesionat en l’escalfament i Oriol Romeu ha ocupat el seu lloc, trencant els plans inicials de Míchel Sánchez, que en el 4 ha vist com els seus jugadors ja perdien. Una passada a l’espai cap a Isak ha acabat amb el suec deixant de cara a Livramento, que ha vist com des de la frontal arribava Longstaff. El migcampista ha provat el xut des del punt de penal tot i l’intent de bloqueig de Francés i ha superat Gazzaniga.

La intensitat del Girona en els primers minuts no ha estat l’adequada i la pressió del Newcastle ha ofegat l’equip gironí, que no trobava la manera de sortir amb la pilota controlada. En el 13, una pèrdua al vèrtex de l’àrea ha acabat amb una centrada d’Isak que Hall ha fet més llarga al segon pal cap a Murphy. L’extrem no s’ho ha pensat i ha afusellat Gazzaniga sense que l’argentí pogués evitar el 2-0 (13’). Tot i que Yangel Herrera ha pogut respondre amb un xut al pal curt ben aturat per Pope, només dos minuts després, una pèrdua entre David López i Iván Martín ha acabat amb una contra ràpida de Gordon, que ha encarat Gazzaniga i l’ha superat amb un xut creuat i precís (15’).

Sense poder aturar la sagnia, sense capacitat de resposta ni reacció, el Girona ha vist com una acció d’Isak, que ha fet el que ha volgut amb Arnau i Francés, acabava amb penal de l’aragonès en el 19 però, per sort, Gazzaniga li ha aturat la pena màxima al suec estirant-se molt bé a la seva dreta. Lluny d’abaixar-se les revolucions del partit, el Newcastle ha posat a prova Gazzaniga en més ocasions abans de la mitja hora. L’argentí ha reaccionat molt bé, sobretot, a xut de Burn (25’).

El Girona semblava millorar les prestacions en el tram final de la primera –costava poc– i ha intentat ajustar la seva pròpia pressió per tal de recuperar en camp contrari. Tot i això, la passivitat defensiva ha permés Murphy marxar com si res de Toni Villa, fer la centrada i queJoelinton rematés al travesser. El refús defensiu curt i dolent ha estat aprofitat per Longstaff, que ha fet el seu doblet i el quart del seu equip en el 38.

Lleugera millora

En la segona part, el Girona ha pogut donar una altra imatge també perquè el Newcastle ha baixat de revolucions. Arnau s’ha fet gran entre línies, la possessió ha estat més equilibrada i Pope s’ha hagut d’embrutir l’indumentària sota pals. Van de Beek no ha connectat amb Portu ja molt a prop de la porteria i poc després una centrada de Toni Villa l’ha desviada Livramento, fet que ha obligat a intervenir providencialment al seu porter perquè la pilota es colava a dins de la porteria (57’). En el tram final, el Girona s’ha instal·lat amb més regularitat en camp contrari però Sanusi, Parkinson o Isak han pogut ampliar la renda. Sort de Gazzaniga.