Girona

La lliga no espera a ningú

El Girona visita el Benito Villamarín per enfrontar-se al Betis en el primer partit de la lliga (21.30, DAZN) i iniciar així una temporada que promet ser engrescadora i alhora molt perillosa

Amb l’equip encara en plena reconstrucció, amb fitxatges per arribar i dubtes en el joc, els gironins ho tindran magre per donar la sorpresa i guanyar

Ni preparats, ni llestos, però comença l’acció. El Girona visita el Benito Villamarín per enfrontar-se al Betis en la jornada inaugural de la lliga de primera divisió 2024/25 (21.30 h, DAZN). El conjunt dirigit per Míchel Sánchez arriba al duel després d’una pretemporada convulsa i plena d’obstacles que ha fet que la preparació i la unió d’un equip en construcció hagi estat accidentada i, el més preocupant, incompleta. Les diferents competicions de seleccions –que han deixat alguns jugadors curts de vacances–, les lesions, la marxa de jugadors importants en els esquemes del tècnic de Vallecas, la tardança a l’hora d’incorporar peces que han de ser importants, a més d’un procés víric que ha afectat gairebé un terç de la plantilla en els últims 10 dies –Tsygankov, Valery i Manu Vallejo en continuen afectats–, han estat massa obstacle per crear vincles i greixar bé la màquina.

El Girona visita un dels camps temibles per gairebé tots els contrincants. Al cap de l’any, pocs equips hi acaben guanyant –el curs passat, només el Barça, el Vila-real i la Real Sociedad–, i és que l’empenta de l’afició bètica, que emplena el Benito Villamarín en cada partit, és la força primària per a l’equip dirigit per Manuel Pellegrini, que ja encadena cinc campanyes des de la banqueta. El Betis també ha tingut contratemps en forma de baixes importants en l’onze de la temporada passada com Ayoze, Willian José, Pezzella, Miranda, Guido Rodríguez o, fins i tot, el jove Chadi Riad, i tot i això als andalusos els ha costat inscriure algunes de les incorporacions, un obstacle amb el qual s’estan trobant altres clubs, però per sort no pas el Girona, que compta en la llista de LaLiga amb cadascuna de les incorporacions fetes fins ara. No hi és Miovski, que ja és a Girona després d’agafar un vol ahir des d’Aberdeen. L’ariet serà una de les quatre o cinc peticions que té Míchel en l’esprint final del mercat, però era massa precipitat fer oficial l’operació i que entrés en la llista de convocats sense ni saber quina cara tenen els seus companys. Amb tot això i les baixes confirmades pel mateix tècnic madrileny, l’onze del Girona podria tenir els seus inquilins gairebé adjudicats, amb el dubte de si Miguel és directament titular desplaçant Blind al costat esquerre de l’eix central al costat de David López, i Arnau al lateral dret. Yangel Herrera, Oriol Romeu i Iván Martín serien el trivot al mig del camp i en la línia ofensiva hi ha més dubtes. Portu surt del virus que ha sacsejat la plantilla, però podria tenir un lloc en l’onze escorat a la dreta amb Bryan Gil a l’esquerra i Stuani com a referència, o amb Iván Martín a la dreta amb Van de Beek a la mitjapunta i Portu llavors en el lloc de Stuani com a fals davanter centre, situacions que Míchel ha recreat en la pretemporada.

Pel Betis no arribarà a la cita Isco Alarcón, que està en la recta final de la recuperació de la lesió del tram final del curs passat que el va deixar sense Eurocopa, ni tampoc Bakambu, que ha de ser un dels davanters clau. Tot i les baixes de jugadors importants i la pèrdua de potencial, els verd-i-blancs han cursat una bona pretemporada, sobretot tenint en compte que han jugat contra rivals molt exigents com el Liverpool o el Manchester United, i també contra el campió de la Bundesliga, el Bayer Leverkusen, sempre donant la cara i competint, un altre avís per a un Girona que sap que el partit no arriba en bon moment.

EXIGENT

El Betis ha jugat aquest estiu contra el Liverpool el United i el Bayer Leverkusen

FITXATGE A PUNT

Miovski ja és a Girona, però era massa precipitat fer-ho oficial i que entrés en la llista

Blind deixa la selecció holandesa

El central esquerrà del Girona va emetre un comunicat des dels seus comptes a les xarxes socials en el qual anunciava que deixa de vestir la samarreta de la selecció neerlandesa. Daley Blind ha defensat els Països Baixos en 108 ocasions durant onze anys en els quals va poder ser tercer en el mundial del Brasil 2014 i, sense anar més lluny, semifinalista de la passada Eurocopa tot i tenir ja un paper residual. Als seus 34 anys, Blind ha optat per donar pas als joves i grans centrals que sempre ha tingut el futbol neerlandès i dedicar tot s els seus esforços al Girona, oblidant-se de viatges i descansant quan toca.

Una sola victòria en nou visites

El Girona ha visitat en nou ocasions el Betis, quatre a segona, –tres de les quals, en el futbol professional–, quatre en la màxima categoria, i en una ocasió en una tornada dels vuitens de copa del Rei, el curs 1935/36 –els andalusos van vèncer 3-2 i, en l’anada, 1-2–. El conjunt gironí només hi ha guanyat en una ocasió, a segona A, gràcies a un gol de Cañas que va donar els tres punts a l’equip dirigit llavors per Narcís Julià, la campanya 2009/10. En la resta dels set partits de competició estatal el balanç és clarament pel club bètic, que ha guanyat en cinc ocasions els blanc-i-vermells i només ha cedit dos empats. Curiosament aquests dos han estat a primera, en el primer precedent del curs 2017/18 –Portu va empatar sobre la botzina– i en l’últim duel, l’últim del 2023, amb un empat local a les acaballes del matx.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)