Girona

Pólvora en augment

Oficial. El Girona anuncia el fitxatge de Miovski, que firma fins al 2028 i arriba amb la missió d’aportar part dels gols que han marxat amb Dovbyk

Tan bon punt va posar els dos peus a Sevilla per anar a l’hotel de concentració, el Girona va anunciar la incorporació del davanter Bojan Miovski. Nascut a Stip (Macedònia del Nord) fa 25 anys, l’ariet arriba al club gironí amb l’etiqueta d’haver de substituir Artem Dovbyk; segurament massa responsabilitat per a un atacant que no ha competit encara en les grans lligues però que arriba demostrant que té un instint de gol envejable. De fet, Dovbyk va arribar l’estiu passat amb un recorregut similar al del macedoni, que compleix els requisits que busca la direcció esportiva i el cos tècnic blanc-i-vermell: tenir ganes de voler créixer.

Miovski firma per quatre temporades –fins al 2028– a canvi d’uns 7 milions d’euros que pagarà el Girona a l’Aberdeen, on el davanter era tot un ídol després de marcar 44 gols en els 95 partits que va jugar en les dues temporades que hi va militar. En la passada, l’internacional absolut per Macedònia del Nord en va fer ni més ni menys que 26 repartits en totes les competicions que el seu club va jugar, incloses l’Europa League i la Conference League.

La carrera de Miovski ha estat progressiva i ascendent fins arribar al futbol escocès i eclosionar. Els moviments excel·lents, el bon joc aeri i l’encert rematador li van permetre, el darrer curs, ser un dels màxims golejadors de la lliga tot i que el seu equip no va acabar entre els sis primers. De fet, en l’últim mercat d’hivern es va relacionar el macedoni amb el Celtic de Glasgow, un dels grans dominadors del futbol a Escòcia que va acabar guanyant la lliga, i és que, per a un club com l’Aberdeen, haver guanyat prop de 7 milions d’euros per un dels seus jugadors és una fita poc habitual, fet que demostra que el Girona s’emporta un diamant que s’està polint i que amb Míchel pot entrar en una nova dimensió.

El flamant ariet va passar ahir al matí la revisió mèdica corresponent i va signar el contracte que l’unirà al conjunt gironí les pròximes quatre temporades. Un cop tornin els seus companys de Sevilla s’afegirà als entrenaments a les ordres de Míchel Sánchez per estar disponible de cara al duel al Cívitas Metropolitano contra l’Atlético del diumenge 25 d’agost, ja que Miovski arriba amb ritme de competició, després de fer la pretemporada i jugar els primers partits oficials a Escòcia.

Forats que es tapen

Si bé en roda de premsa Míchel va demanar un porter, un migcampista ofensiu, un extrem que jugui per les dues bandes i un davanter centre, en poques hores el de Vallecas veurà com Quique Cárcel li atorga dos dels quatre desitjos –no se’n descarta un cinquè–. Amb Miovski, la davantera es tanca juntament amb Abel Ruiz i Stuani, i amb Pau López la porteria també queda segellada, amb Gazzaniga i Juan Carlos. Falten el jugador de banda i el migcampista de caràcter ofensiu.

LA FITXA

Bojan Miovski
Stip (Macedònia del Nord) 24/6/1999 (25 anys) Alçada: 1,89 m Posició: davanter
Etapa de formació
Bregalnica Stip
Etapa de sènior
2016/17
Bregalnica Stip (1a) 9 p., 2 g.
2017/18
Rabotnicki (1a) 18 p.
2017/18
Qarabag (Youth League) 3 p.
2018/19
Makedonija GjP (1a) 10 p., 1 g.
2018/19
Renova (1a) 7 p., 3 g.
2019/20
Renova (1a) 20 p., 2 g.
2020/21
MTK Budapest (1a) 28 p., 9 g.
2021/22
MTK Budapest (1a) 30 p., 8 g.
2022/23
Aberdeen (1a) 42 p., 18 g.
2023/24
Aberdeen (1a) 53 p., 26 g.
2024/25
Girona (1a) ?
Altres
- Internacional amb la selecció de Macedònia del Nord (23 partits, 3 gols) - 7 partits en competició europea (Europa League (2) i Conference League (5))
Debuts
- 19/2/2017 a 1a divisió de Macedònia
- 17/11/2022 amb la selecció absoluta

Pau López, anunci imminent

El Girona ha avançat tots els seus rivals en la pugna per aconseguir els serveis del porter Pau López. I és que, a més dels gironins, l’Atlético i el València s’havien interessat en el fitxatge del garrotxí, que és qui ha escollit el seu destí per tornar a ser a prop de casa després de les aventures en el Tottenham, el Betis, el Roma i, les tres últimes campanyes, l’Olympique de Marsella. El futbolista compleix els requisits que buscaven la direcció esportiva i el cos tècnic, la d’un porter amb una certa experiència, en bona edat i que competeixi de tu a tu amb Paulo Gazzaniga per un lloc sota els pals. A més, Pau López té bon joc de peus –millorat en els darrers anys– i no tindrà cap problema a adaptar-se a les exigències de Míchel Sánchez als seus porters, com és jugar el màxim possible la pilota des del darrere. Amb passat en el Girona i format majoritàriament en l’Espanyol, és també internacional absolut amb Espanya.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)