El Girona reacciona i suma el primer punt al Benito Villamarín (1-1)

Els inicis sempre són complicats i el Girona ho sap prou. Els blanc-i-vermells, que avui vestien de blau fosc amb la senyera creuada, no han guanyat mai el primer duel de lliga a Primera, i avui tampoc han trencat amb l’estadística, però han marxat del Benito Villamarín amb bon regust després de guanyar-se un punt, que al minut 6’ tenien perdut. Imprecisos en la primera meitat, però revifats a la segona, els de Míchel no han sabut remuntar a un Betis que s’ha avançat ben aviat amb un gol de córner, però han aconseguit sumar un punt amb un gol de Misehouy.

El partit ha començat de la pitjor manera per als gironins. Després d’una primera ocasió fallada per Brayan Gil i una altra de seguida d’Abel Ruiz en fora de joc, els locals han marcat al minut 6 aprofitant un córner. Centrada de Fekir al primer pal que, Bartra, anticipat a tothom i sobretot a Blind, qui li feia el marcatge, ha rematat a plaer avançant els sevillans ben aviat.

El Girona ha reaccionat mínimament controlant la possessió, però lents i imprecisos, no han sabut materialitzar-ho amb grans ocasions. El Betis ha estat més còmode que els catalans, però tampoc han sabut ampliar la distància. Abans de marxar al descans i després d’una pausa d’hidratació necessària el partit semblava més a prop del 2-0 que de l’1-1. Els locals han tingut més d’una ocasió després de dues pèrdues d’Oriol Romeu, però els homes de Pellegrini estaven més aviat espessos ofensivament.

A la represa, els gironins han sortit amb, com a mínim, mitja marxa més. Han dominat clarament la possessió i han tingut més d’una ocasió apropant-se a la porteria de Rui Silva i tancant als sevillans. Amb una diferència aclaparant els blanc-i-vermells s’han fet amb la possessió i Brayan Gil ha tingut la primera ocasió més clara amb un xut potent des de la frontal de l’àrea que no ha fet prou punteria (58’). Però els de Míchel tenien set de més, i han fet la competència a l’ocasió de Brayan amb una de nova, millor, i marca de la casa. Centrada rasa de Yangel que Abel s’anticipa i l’aprofita, però l’ha estavellat contra el pal (60’). Els blanc-i-vermells han avisat.

Els locals no s’han quedat de mans plegades, però tampoc han estat efectius davant Gazzaniga. Pellegrini conscient de la falta ofensiva ha mogut la banqueta fent entrar Rodri i Abde. Míchel, un pèl més tard també ha fet moviments fent entrar a Solís per Romeu, Almena per Portu, i uns minuts més tard Misehouy per Yangel. I els canvis només han necessitat uns segons per capgirar el guió del partit. Almena, amb una gran acció individual ho ha deixat tot fet perquè l’holandès Misehouy ho acabés de rematar fent el gol de l’empat.

Minuts després, el Betis treia piti reaccionava amb un pal, però continuaven espessos. Míchel ha acabat els seus canvis fent entrar Krejci per Brayan Gil -tot i que s’ha col·locat de central, fent moure a Blind a la banda i Miguel a l’extrem- i Stuani per Abel. Entrant als últims deu minuts ha començat un estira-i-arronsa on els dos equips les han tingut per endur-se la victòria. Final frenètic que, cansats i amb falta de rodatge els dos equips, ningú ha sabut materialitzar amb cap gol. Així, el Girona continua sense aconseguir guanyar el primer partit de la competició, però, com a mínim, s’ha endut el primer punt a domicili.