El protagonista

Gabriel Misehouy

L’oportunisme de Misehouy

Arribar i moldre. El debut somiat. Solen ser tòpics però realitats o veritats que es poden aplicar als primers minuts de Gabriel Misehouy a LaLiga i amb la samarreta del Girona. El neerlandès va sortir al terreny de joc en el minut 70 i en el 72 ja estava fent l’1-1 assistit per un brutal Almena, que gairebé també en la seva primera acció va deixar assegut el seu marcador per la banda dreta i va servir a plaer el seu company, que amb la dreta, i sense que la rematada fos neta, va superar Rui Silva, ja molt a prop de la porteria. Tant Almena com Misehouy van celebrar el gol amb ràbia i eufòria, els dos debutaven a primera divisió amb la samarreta del Girona i en un escenari imponent com el Benito Villamarín. L’exjugador de l’Ajax es va tirar per terra lliscant i cridant mentre buscava els companys per abraçar-los. Sabia que havia de compartir les felicitacions amb Iker Almena, que havia fet una jugada exquisida per assistir-lo.

“Amb Misehouy s’ha de tenir paciència”, o això deia Quique Cárcel durant la presentació com a nou jugador blanc-i-vermell. Però el mitjapunta dels Països Baixos va estimbar la porta fent uns 20 minuts finals de partit de bon nivell. En tot just dos minuts ja havia marcat i en els 10 primers va fer de referència ofensiva, ja que Abel Ruiz s’havia escorat a una banda, ja fos i sense poder ni voler participar en el joc. Amb l’entrada de Stuani, l’holandès va passar a la mitjapunta, on més li agrada jugar i on pot aparèixer des de la segona línia, com molt bé va fer a centrada de Bryan Gil o, més tard, a passada de Miguel Gutiérrez, que l’havia vist molt bé entre centrals.

L’impacte de Misehouy en el partit va ser alt i més enllà del gol va aplicar-se en defensa amb una pressió prou efectiva quan l’equip més ho necessitava i el Betis pressionava i buscava el gol de la victòria. El neerlandès va oferir-se entre línies per oxigenar el joc, però el que més va buscar va ser una posició de rematada amb els espais que Stuani li deixava quan tirava desmarcades al primer pal. Allà és on Misehouy va interpretar que podia generar perill i per aquella zona es va moure amb regularitat, tot i que els companys no el van tornar a trobar.

La carta de presentació del jugador de només 19 anys va ser immillorable, tot i que cal recordar que tot just afronta la seva primera temporada com a professional, en una lliga de molta exigència.