Girona

Debut amb impacte

Girona. Els joves Gabriel Misehouy i Iker Almena, amb fitxa del filial, van ser clau per obtenir un punt en el seu primer partit a primera divisió amb el Girona, contra el Betis al Benito Villamarín

Dijous passat al Benito Villamarín, el Girona va viure un moment especial amb el debut a primera divisió de tres joves futbolistes: Gabriel Misehouy, Iker Almena i Ladislav Krejci. Aquest debut va ser especialment destacat per a Misehouy i Almena, que es van convertir en protagonistes del gol de l’empat contra el Betis i van mostrar una maduresa i un talent que fan augurar un gran futur.

Només dos minuts després de trepitjar el terreny de joc, Misehouy i Almena van fabricar una diana que va permetre al Girona obtenir un punt valuós. Almena, de 20 anys, va rebre la pilota a la banda dreta, dins l’àrea, i amb una habilitat sorprenent va superar el seu marcador, Perraud, amb una bicicleta que li va permetre guanyar la línia de fons. La seva centrada precisa va trobar Misehouy, que, amb només 19 anys, va definir al primer toc i va batre Rui Silva. Era el minut 72, i els dos joves amb fitxa del filial ja havien deixat la seva empremta en el partit.

Tot i la seva destacada actuació, el tècnic Míchel Sánchez va voler posar les coses en perspectiva. En declaracions postpartit, va advertir que aquests jugadors encara tenen un llarg camí per recórrer abans de consolidar-se en l’elit. “Si es queden amb el gol i amb la idea que ja estan, no se’ls traurà rendiment. Encara són lluny de formar part d’un equip professional”, va assenyalar el tècnic madrileny, i hi afegia que l’èxit prematur podria “marejar-los” i afectar el seu desenvolupament. Míchel ho té clar i és que l’exigència en el futbol professional és màxima i no et pots confiar mai.

Les primeres passes a 1a

Amb aquests debuts, el Girona ja ha fet debutar un total de 41 jugadors a primera divisió. El rècord de debutants es remunta a la primera temporada del club en l’elit, sota la direcció de Pablo Machín, en què jugadors com Aday Benítez, Àlex Granell i Pere Pons van tenir l’oportunitat de trepitjar els grans estadis del futbol espanyol. En el retorn a primera la temporada 2022/23, Míchel va continuar aquesta tradició i va donar oportunitats a jugadors com Arnau Martínez, Couto i Terrats, entre d’altres.

El Girona, que en el passat va servir com a trampolí per a molts jugadors, ara es consolida com un equip que vol retenir el seu talent i competir al màxim nivell. Aquest any, el club assumeix el repte de la Champions League, una competició en què s’enfrontarà amb els millors equips del món. El debut d’aquests joves talents és un clar reflex de la confiança del club en la seva base, i la seva irrupció a primera és només el començament d’una història que ben segur que continuarà donant fruits en el futur.

MÍCHEL AVISA

Curs 2017/18 (13)
Yassine Bounou, Pablo Maffeo, Juanpe Ramírez, Àlex Granell, Pere Pons, Aday Benítez, Michael Olunga, Douglas Luiz, Choco Lozano, Pedro Alcalá, Larry Kayode, Eloi Amagat i Kevin Soni
Curs 2018/19 (5)
Pedro Porro, Valery Fernández, Patrick Roberts, Seydou Doumbia i Seung Ho Paik
Curs 2022/23 (12)
Taty Castellanos, Yan Couto, Ramon Terrats, Santi Bueno, Òscar Ureña, Arnau Martínez, Javi Hernández, Reinier, Viktor Tsygankov, Joel Roca, Alexander Callens i Ricard Artero
Curs 2023/24 (8)
Daley Blind, Sávio Moreira, Artem Dovbyk, Selvi Clua, Jhon Solis, Ibra Kébé, Jastin Garcia i Antal Yaakobishvili
Curs 2024/25
Iker Almena, Gabriel Misehouy i Ladislav Krejci

DEBUTS A PRIMERA

“Malgrat el gol, encara són lluny de formar part d’un equip professional”
El Girona ha fet debutar 41 jugadors en l’elit; els darrers, Krejci, Almena i Gabriel
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)