Girona

La vella guàrdia no falla

Un dels principals arguments que permeten pensar que el Girona va acabar rutllant i completant un bon partit inaugural és que Míchel va alinear vuit jugadors que ja pertanyien a la plantilla que la temporada passada va fer història. A més, un dels nous era Oriol Romeu, dels que més coneix els automatismes de l’equip i tot allò que vol l’entrenador pel seu passat com a gironí. I és que, el mateix tècnic de Vallecas va admetre que havia tingut en compte aquest aspecte a l’hora de confeccionar l’onze –“necessitàvem seguretat i control i aquests jugadors ens la donaven”, va dir Míchel en la zona mixta–. I és que, de les noves incorporacions, només Bryan Gil, Abel Ruiz i Oriol Romeu, que redebutava, van ser titulars. Fins a nou jugadors, doncs, coneixien les idees del seu tècnic de la A a la Z, precisament, la porteria, tota la línia defensiva i el mig del camp, les parcel·les clau per mantenir l’estabilitat i la solidesa que es buscava per no perdre el rumb com en alguns partits de la pretemporada.

Un dels exemples que reflecteix com Míchel buscava el confort de la vella guàrdia va ser la figura de Miguel Gutiérrez, que cinc dies abans del duel contra el Betis era a París recollint l’or en els Jocs Olímpics, a tres dies del partit va fer la primera sessió d’entrenament de la temporada amb els seus companys i el tècnic madrileny no va dubtar a posar-lo a l’onze inicial. En el cas de l’ex del Madrid, el fet de no tenir un substitut natural –Blind en pot fer les funcions esporàdicament o, fins i tot, Krejci–, va fer decantar la balança a l’hora de buscar com menys experiments i canvis de posició possibles.

A la banqueta, Míchel hi va fer seure fins a sis jugadors que el curs passat no eren habitualment al seu costat comptant Joel Roca, que per una lesió al genoll va passar-se l’any en blanc. Donny van de Beek, sortint del virus, no va tenir minuts, així com Francés. Sí que van debutar Krejci, Almena i Misehouy, els dos últims amb un impacte ja conegut en l’enfrontament i crucials per cuinar el que va ser l’1-1 definitiu.

DIRECTE A L’ONZE

Miguel, l’únic lateral esquerre natural, va ser titular aterrat dilluns dels Jocs

VUIT D’ONZE

Bryan Gil, Abel Ruiz i Romeu van ser els únics debutants que van ser titulars
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)