Girona

Reptes i transformació

El Girona inicia uns últims quinze dies de mercat clau per suplir les baixes per competir al màxim nivell

Les restriccions de la UEFA per inscriure-hi jugadors afecten la llista A del Girona, que només inclourà 23 futbolistes

L’èxit del curs anterior ha portat un estiu intens per al Girona. La direcció esportiva, liderada per Quique Cárcel, ha hagut de reforçar la plantilla després de baixes destacades com Savinho, Couto, Aleix Garcia i Dovbyk. Amb un total de nou incorporacions i nou sortides, l’equip de Míchel Sánchez ha experimentat una profunda transformació. Hi han arribat jugadors com Abel Ruiz, Donny van de Beek, Bryan Gil, Alejandro Francés, Oriol Romeu, Pau López, Bojan Miovski, Ladislav Krejci i Gabriel Misehouy –aquest últim, amb fitxa del filial.

El Girona afronta una temporada insòlita, amb la participació en la Champions League, cosa que exigeix una plantilla àmplia i competitiva per mantenir el nivell tant en la lliga com a Europa. Aquest repte implica gestionar les rotacions amb cura per evitar el desgast i les lesions, amb alternatives sòlides en totes les posicions. Míchel Sánchez i Quique Cárcel s’han compromès a un mercat conservador, esperant oportunitats que sorgeixin per poder-la encertar.

Llista A, reduïda

La normativa de la UEFA per a la Champions League exigeix que els clubs hi inscriguin una llista A amb un màxim de 25 futbolistes, dels quals almenys dos han de ser porters. Aquesta llista de 25, n’ha d’incloure vuit amb formació local, és a dir, que entre els 15 i els 21 anys hagin jugat almenys tres temporades en un club afiliat a la mateixa federació (en aquest cas, l’espanyola). A més, quatre d’aquests jugadors s’han d’haver format específicament al mateix club, en aquest cas, el Girona. Actualment, el Girona només disposa de dos jugadors que compleixin aquest requisit: Arnau Martínez i Valery.

La limitació d’aquests jugadors formats al club suposa un problema per al Girona, ja que impedeix que pugui inscriure els 25 jugadors a la llista A. Amb les sortides, com la d’Ibra Kébé, cedit al Lommel SK, la situació s’ha complicat encara més. El Girona només en pot inscriure 23: 21 jugadors estàndard i els dos formats al club. Aquesta mancança limita la profunditat de la plantilla de cara a la Champions.

Per contrarestar-ho, el Girona pot recórrer a la llista B, on poden inscriure jugadors menors de 21 anys que hagin estat al club durant almenys dos anys consecutius. Això podria donar cabuda a joves talents com ara Gabriel Misehouy i altres jugadors del filial, però només per ampliar la profunditat de la plantilla de cara a la Champions. Aquesta llista B és dinàmica i permet la inscripció de jugadors fins a la mitjanit del dia anterior a un partit.

Fitxatges pendents

Quan va acabar el partit al Benito Villamarín, Míchel va recordar que encara falten figures per fitxar. Les prioritats són reforçar l’extrem –si és versàtil i pot jugar amb les dues cames, millor– i la posició de mitjapunta, un jugador capaç de fer pujar la pilota i jugar entre línies a prop de l’àrea. Amb l’arribada de Pau López, el Girona tanca definitivament la porteria. En espera de veure quins seran els nous fitxatges, els gironins han de tancar una altra qüestió important, les sortides, ja que encara n’hi ha unes quantes per confirmar, ja sigui en forma de rescissió o cessió. El mercat s’acosta cada cop més al final.

DOS JUGADORS, FORA

En la lliga, el club hi podrà inscriure 25 fitxes, però a Europa n’haurà de deixar dues fora

LLISTA A DE 23

Arnau i Valery són els únics jugadors que s’han format al club i això fa que es redueixi la llista A

LLISTA B, UN REFORÇ

La normativa de la UEFA permet inscriure-hi joves del filial nascuts a partir del 2003
Porters
Gazzaniga Estranger
Juan Carlos Local
Pau López Local
Defenses
Arnau Club
David López Local
Blind Estranger
Krejci Estranger
Miguel Local
A. Francés Local
Juanpe Local
Migcampistes
Yangel Herrera Estranger
Jhon Solís Estranger
Iván Martín Local
Oriol Romeu Local
Van de Beek Estranger
Misehouy Estranger
Davanters
Toni Villa Local
Tsygankov Estranger
Valery Club
Portu Local
Stuani Estranger
Miovski Estranger
Abel Ruiz Local
Bryan Gil Local
Manu Vallejo Local
Oscar Ureña Local
Ilyas Chaira Local
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)