Girona

Jordi Xumetra anuncia la seva retirada del futbol

Institució. El de l’Estartit penja les botes després de vint anys competint des de tercera divisió fins a segona B, segona A i també la màxima categoria

Jordi Xumetra va anunciar ahir que es retira i deixa la pràctica del futbol. Sense fer massa soroll, breu i concís, el futbolista de l’Estartit penja les botes després de tota una vida competint. L’empordanès ha passat pel futbol formatiu del Barça, la Fundació Esportiva Figueres, l’Espanyol B, el Girona –on va fer eclosió–, l’Elx –en què aconseguiria l’ascens a primera–, el Llevant –club en què compliria el somni de qualsevol noi, jugar a primera–, el Saragossa i, ja en el tram final de la seva carrera, a l’Olot, el Costa Brava, i retorn a la Garrotxa per acabar a l’Escala. Verticalitat, feina, esforços, driblatge, bon colpeig i, sobretot, molt de treball i sacrifici sense fer soroll.

En un comunicat breu en els seus comptes a les xarxes socials, Xumetra va mostrar, sobretot, agraïment: “Fins aquí. Moltes gràcies, futbol. Finalitza una etapa meravellosa de la meva vida que sempre recordaré. Gràcies a tots els clubs que m’heu fet sentir com a casa, ha estat un plaer defensar els vostres colors i valors. Fins aviat! Ens retrobem als camps de futbol.”, deia la Bala de l’Estartit, com era conegut per tots els aficionats del futbol. L’atacant va arribar a disputar 56 partits a primera –tots amb el Llevant entre el 2013 i el 2016–, xifres que li permeten ser el 43è jugador que més n’ha disputat en la història de la competició de tota la demarcació de Girona.

Records blanc-i-vermells

Xumetra va arribar al Girona l’estiu del 2006 i a Montilivi va viure els anys d’enlairament que li van permetre fitxar per un equip capdavanter a segona A com l’Elx, pas previ a tocar sostre a primera. La banda dreta era seva, sempre davant de Jose Martínez, el lateral indiscutible, i després de dos ascensos, de tercera a segona B i de segona B a segona A, va deixar un buit important.

En el tram final de la seva trajectòria, Xumetra va prioritzar la família i es va acostar a casa per jugar a l’Olot, al Costa Brava a Palamós, i en el seu últim club, l’Escala.

AL GIRONA

Xumetra va fitxar pel club l’estiu del 2006 a tercera i va aconseguir dos ascensos seguits

DE MÈRIT

El de l’Estartit va jugar 56 partits a primera, tots amb el Llevant –una diana
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)