Girona

Gaudir de tornar a casa

Disposat. Pau López accepta amb naturalitat i ganes de divertir-se el repte de lluitar per la porteria amb Gazzaniga, tot i que admet ser conscient que l’argentí té un rol consolidat en l’equip

El Girona disposa de tres porters de nivell i experiència per afrontar una temporada que serà llarga, exigent i competida. Gazzaniga parteix amb avantatge després de dues temporades a un bon nivell en línies generals, transmetent lideratge i seguretat als seus companys. En un nivell inferior, però no pas lluny de l’ambició de competir per una posició, hi ha Juan Carlos Martín, teòric tercer porter, i l’última incorporació, Pau López, que ahir va ser presentat davant dels mitjans de comunicació. El de Sant Esteve de Llémena no acaba d’assimilar el fet de tornar a casa després de molts anys veient món, des de jove a Barcelona i, posteriorment, a Londres amb el Tottenham, a Sevilla amb el Betis, a Roma, i a Marsella amb l’Olympique, l’equip que l’ha cedit al conjunt gironí fins al final del curs.

“Se’m fa estrany tornar a casa. Vaig marxar de casa quan tenia 16 anys però no he tornar a viure a Girona. No hi porto ni una setmana i em costa assimilar. Per a la família era una cosa que no s’esperaven, em veien de tant en tant, i ara veure com els meus tres fills estan amb els avis em fa feliç. Vinc a gaudir, a fer un gran any, i després ja es veurà”, explicava un Pau López conscient d’on arriba i en quines circumstàncies: “No tinc cap perspectiva concreta. Vinc a aportar el millor i divertir-me. El tècnic decidirà qui ha de jugar i ja els vaig dir, a ell i a en Quique, que no tindrien problemes amb mi si no jugo. Soc conscient que vinc a un equip en què hi ha un porter que fa bé les coses i que existeixen uns rols. Treballaré per estar sempre a punt.”

Pau López coneix el joc del Girona i no l’espanta que el porter sigui una peça clau a l’hora de sortir amb la pilota controlada i assumir riscos: “Conec el mister i he quedat sorprès amb el vídeo d’anàlisi del partit contra el Betis. Sap a què vol jugar i té molts coneixements. Al Betis amb Quique Setién vaig aprendre molt a jugar amb els peus i a assumir riscos. També he tingut Sampaoli i Gatuso, que arrisquen. Intentaré aportar el millor per ajudar a créixer l’equip i el club. Ningú m’ha promès jugar i em toca treballar.”

Un Girona molt diferent

El garrotxí va passar pel futbol formatiu del Girona abans de fitxar per l’Espanyol, ja amb setze anys. Pau López va marxar quan el primer equip blanc-i-vermell competia a cavall de la tercera divisió i la segona B i torna quan és un club de Champions League i té un projecte de referència: “El Girona que coneixia no té res a veure amb l’actual. M’ha sorprès l’estructura actual, cadascú té ben delimitada la seva feina i és com una família. És un dels millors equips d’Europa, han cregut en un estil i un projecte, i per això es pot jugar en una competició com la Champions. Agraeixo al club l’esforç i la confiança; ara em toca tornar tot això al camp”, sentenciava un Pau López que estarà esperant la seva oportunitat treballant de valent.

Per Quique Cárcel, present en l’acte, el porter de Sant Esteve de Llémena compleix el perfil que cercava el club: “Buscàvem un porter per competir amb Paulo Gazzaniga, que ho està fent molt bé, i en Pau reuneix les característiques que volíem, en un any molt dur i exigent”, va manifestar.

LES REACCIONS

Vinc a aportar el millor i divertir-me. El tècnic decidirà qui ha de jugar. Ja els vaig dir, a ell i a en Quique, que no tindrien problemes si no ho faig
Buscàvem un competidor per a Gazzaniga, que ho està fent bé, i en Pau complia el perfil
Quique Cárcel
Director Esportiu del Girona
Costa d’assimilar, el fet de tornar a casa, però vinc a gaudir i a fer un gran any, i després ja es veurà
Pau López
Porter del Girona
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)