Girona

Miovski, nou líder d’atac

Bojan Miovski s’uneix al Girona amb il·lusió i determinació per afrontar una temporada clau en l’àmbit personal i de club

El jugador macedoni espera adaptar-se ràpidament i contribuir al joc col·lectiu de l’equip

El Girona va presentar ahir el seu nou flamant fitxatge, el davanter macedoni Bojan Miovski, en una roda de premsa a la sala de Montilivi. A l’acte, Miovski va estar acompanyat pel president del club, Delfí Geli, i pel director esportiu, Quique Cárcel, que van destacar l’entusiasme per la seva incorporació. Durant la presentació, el jugador va compartir les seves primeres impressions sobre la seva arribada a l’equip català, i va expressar la seva il·lusió i determinació per contribuir al projecte del Girona en una temporada que considera clau per a la seva carrera.

Delfí Geli va destacar l’entusiasme amb què el club ha rebut Miovski, i va manifestar que esperen que tingui una “estada feliç i un gran rendiment a Girona”. Per la seva banda, Quique Cárcel va explicar que el fitxatge s’emmarca dins d’un pla més ampli, en previsió de la possible sortida d’Artem Dovbyk: “Sabíem que en aquest mercat podia marxar Dovbyk i hem estat treballant amb diferents jugadors.” Cárcel va subratllar que Miovski ofereix un perfil de jugador que s’adapta perfectament a les necessitats actuals de l’equip: “Creiem que pot anar bé a l’espai, aguantar bé la pilota, i pel nostre estil de joc era l’home adequat. Estem molt contents amb la seva incorporació.” El macedoni va anotar 26 gols el curs passat amb l’Aberdeen FC de la lliga nacional escocesa. També va participar en la prèvia per la Conference League. Miovski arriba al Girona després de dues temporades destacades al club escocès, un context, segons Cárcel, diferent del futbol espanyol, i per això el davanter necessitarà un període d’adaptació: “Té capacitat de gol i ens ajudarà molt en aquesta temporada tan important per a tots; ara, però, l’hem de deixar adaptar-se bé aquí.”

Il·lusió i somriure

Si una cosa va quedar demostrada, és l’alegria i il·lusió que va desprendre Bojan Miovski el dia de la seva presentació. El macedoni es va mostrar content per aquest nou repte a Girona i va assegurar que la decisió de marxar d’Escòcia i fitxar pel conjunt gironí ha estat senzilla: “No ha sigut una decisió dura. Per mi és una gran oportunitat. Tota la meva vida he treballat per aquestes ocasions.” El davanter va destacar l’estil de joc de l’equip com un dels factors clau que el van portar a triar Girona: “Míchel és un gran entrenador, amb molta ambició. Al vestidor hi ha molt bon ambient i és com una família, ho he vist aquests dies que porto aquí. Tinc ganes de jugar.”

Miovski veu aquesta nova etapa com un repte, no només per al seu creixement personal sinó també per demostrar les seves habilitats en una lliga de nivell superior: “Des que he començat al futbol, he treballat molt fort i crec que m’ho mereixo. Estic envoltat de jugadors amb molta qualitat.”

En referir-se a la diferència entre la lliga escocesa i la lliga espanyola, Miovski va assenyalar que la primera d’allà és “molt més física, no tan tàctica”. Tot i això, confia en les seves capacitats per adaptar-se ràpidament al futbol espanyol.

La Champions i Dovbyk

Un dels moments més destacats de la roda de premsa va ser quan Miovski va expressar la seva il·lusió per poder disputar la Champions League: “És un somni per a mi. En tinc moltes ganes, i no només vull jugar a la Champions, sinó també ajudar col·lectivament en tot el que pugui.”

Quan li van preguntar si se sent pressionat per les comparacions amb altres davanters com Dovbyk o Castellanos, Miovski va ser clar: “No, no tinc por. Soc un jugador diferent i intentaré marcar el màxim de gols possible. Espero ser el màxim golejador d’aquesta lliga.”

Finalment, el davanter va remarcar que la seva arribada a Girona no és per destacar individualment, sinó per contribuir a l’èxit col·lectiu de l’equip. “Aquí s’ha de jugar col·lectivament, des del primer moment que hi va haver interès vaig tenir clar que era la filosofia que volia seguir”, va afirmar.

LES REACCIONS

No ha sigut una decisió dura. Per mi és una gran oportunitat. Tota la meva vida he treballat per aquestes ocasions
No sento pressió pel fet de veure els números que van fer Dovbyk o el Taty anys anteriors; vinc aquí per treballar i ajudar l’equip
Soc un jugador diferent i intentaré marcar el màxim de gols possible; miraré de ser el pitxitxi
Bojan Miovski
jugador DEL GIRONA
Creiem que pot anar bé a l’espai i aguantar bé la pilota, és el futbolista adequat
Quique Cárcel
DIRECTOR ESPORTIU DEL GIRONA
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)