Les noves dimensions d’estiu
El Girona ha anat canviant cada vegada més les cessions per fitxatges
Aquest estiu, el club ha invertit 26 milions en fitxatges
El Girona FC ha estat molt actiu en els mercats de fitxatges durant les seves estades a primera divisió, especialment als estius, en què ha reforçat l’equip amb jugadors clau per afrontar els reptes de la màxima categoria del futbol espanyol. Amb el pas dels anys, la direcció esportiva, encapçalada per Quique Cárcel, ha anat adquirint cada cop més jugadors en propietat. Des del primer mercat d’estiu a primera, en què van arribar set jugadors cedits, fins avui, el club ha evolucionat, i ha estat capaç d’invertir en talent propi i augmentar les seves ambicions competitives. A continuació, repassem els moviments més destacats dels darrers anys, amb un enfocament en el mercat estiuenc actual, que ha marcat un nou rècord històric per al club.
El City, factor diferencial
Després de pujar a primera divisió, el Girona va fer un esforç significatiu per assegurar-se la permanència. Van arribar jugadors com Cristhian Stuani o Bernardo Espinosa, procedents del Middlesbrough, que es van convertir en actius molt importants, especialment el charrúa, que s’ha convertit en una llegenda. Entre altres noms, també es van poder veure les primeres passes d’Aleix Garcia a Montilivi, o també de Douglas Luiz, tots dos cedits pel Manchester City. Kayode, Maffeo i Marlos Moreno també van arribar del club citizen. La primera incorporació de l’estiu va ser Gorka Iraizoz, porter històric de primera divisió, que va aportar experiència a una plantilla que no coneixia l’elit.
L’estiu següent, el Girona va continuar reforçant la plantilla, però amb menys èxit, ja que la temporada va acabar amb el descens a segona divisió. La propietat va apostar fort per la continuïtat i va invertir una bona part del pressupost en l’adquisició en propietat de Mojica i Muniesa, després de les seves cessions. Aquestes operacions van costar al club deu milions d’euros. Entre altres fitxatges destacats hi havia el davanter ivorià Seydou Doumbia i l’extrem Patrick Roberts, però cap d’ells va aconseguir tenir l’impacte esperat en un equip que també va canviar d’entrenador; va passar de Pablo Machín a Eusebio Sacristán.
Retorn a primera
Després de diversos anys a segona, el Girona va tornar a primera i va afrontar el mercat d’estiu amb ambició. El club va incorporar 13 jugadors, molts d’ells cedits, com Javi Hernández, Yangel Herrera, Reinier, Yan Couto, Castellanos i Riquelme. El gran fitxatge d’aquell estiu va ser Oriol Romeu, que deixava una llarga etapa a la Premier League per tornar a Catalunya. El darrer dia de mercat va ser especialment mogut, amb les incorporacions de Fuidias, Gazzaniga, Vallejo i Toni Villa.
L’estiu del curs passat va ser clau per consolidar el Girona a primera. Tot i la necessitat de reinventar-se, el club va controlar molt bé el mercat amb les arribades de Savinho i Dovbyk, que van impressionar des del primer moment, així com la cessió d’Eric Garcia i les adquisicions definitives de Yangel Herrera i Iván Martín. El Girona va aconseguir equilibrar l’equip per donar suport al pla de Míchel.
Aquest estiu ha suposat un punt d’inflexió amb grans vendes, com les d’Artem Dovbyk a la Roma i Aleix Garcia al Bayer Leverkusen. Els fitxatges d’Abel Ruiz, Misehouy, Van de Beek i Ladislav Krejcí han reforçat considerablement l’equip en diverses posicions, dotant-lo de profunditat i qualitat. A més, l’arribada imminent de Yáser Asprilla, que es convertirà en el fitxatge més car de la història sobradament, marca un abans i un després en l’ambició del Girona FC. Amb aquests moviments, el club vol consolidar-se a l’elit, dissenyant una plantilla amb més jugadors en propietat, no només per competir al màxim nivell, sinó també per garantir una presència sostenible i competitiva en el mercat de fitxatges a llarg termini.
Enllaços relacionats
Publicat a
Notícies
Dissabte,23 novembre 2024