Girona

Les noves dimensions d’estiu

El Girona ha anat canviant cada vegada més les cessions per fitxatges

Aquest estiu, el club ha invertit 26 milions en fitxatges

El Girona FC ha estat molt actiu en els mercats de fitxatges durant les seves estades a primera divisió, especialment als estius, en què ha reforçat l’equip amb jugadors clau per afrontar els reptes de la màxima categoria del futbol espanyol. Amb el pas dels anys, la direcció esportiva, encapçalada per Quique Cárcel, ha anat adquirint cada cop més jugadors en propietat. Des del primer mercat d’estiu a primera, en què van arribar set jugadors cedits, fins avui, el club ha evolucionat, i ha estat capaç d’invertir en talent propi i augmentar les seves ambicions competitives. A continuació, repassem els moviments més destacats dels darrers anys, amb un enfocament en el mercat estiuenc actual, que ha marcat un nou rècord històric per al club.

El City, factor diferencial

Després de pujar a primera divisió, el Girona va fer un esforç significatiu per assegurar-se la permanència. Van arribar jugadors com Cristhian Stuani o Bernardo Espinosa, procedents del Middlesbrough, que es van convertir en actius molt importants, especialment el charrúa, que s’ha convertit en una llegenda. Entre altres noms, també es van poder veure les primeres passes d’Aleix Garcia a Montilivi, o també de Douglas Luiz, tots dos cedits pel Manchester City. Kayode, Maffeo i Marlos Moreno també van arribar del club citizen. La primera incorporació de l’estiu va ser Gorka Iraizoz, porter històric de primera divisió, que va aportar experiència a una plantilla que no coneixia l’elit.

L’estiu següent, el Girona va continuar reforçant la plantilla, però amb menys èxit, ja que la temporada va acabar amb el descens a segona divisió. La propietat va apostar fort per la continuïtat i va invertir una bona part del pressupost en l’adquisició en propietat de Mojica i Muniesa, després de les seves cessions. Aquestes operacions van costar al club deu milions d’euros. Entre altres fitxatges destacats hi havia el davanter ivorià Seydou Doumbia i l’extrem Patrick Roberts, però cap d’ells va aconseguir tenir l’impacte esperat en un equip que també va canviar d’entrenador; va passar de Pablo Machín a Eusebio Sacristán.

Retorn a primera

Després de diversos anys a segona, el Girona va tornar a primera i va afrontar el mercat d’estiu amb ambició. El club va incorporar 13 jugadors, molts d’ells cedits, com Javi Hernández, Yangel Herrera, Reinier, Yan Couto, Castellanos i Riquelme. El gran fitxatge d’aquell estiu va ser Oriol Romeu, que deixava una llarga etapa a la Premier League per tornar a Catalunya. El darrer dia de mercat va ser especialment mogut, amb les incorporacions de Fuidias, Gazzaniga, Vallejo i Toni Villa.

L’estiu del curs passat va ser clau per consolidar el Girona a primera. Tot i la necessitat de reinventar-se, el club va controlar molt bé el mercat amb les arribades de Savinho i Dovbyk, que van impressionar des del primer moment, així com la cessió d’Eric Garcia i les adquisicions definitives de Yangel Herrera i Iván Martín. El Girona va aconseguir equilibrar l’equip per donar suport al pla de Míchel.

Aquest estiu ha suposat un punt d’inflexió amb grans vendes, com les d’Artem Dovbyk a la Roma i Aleix Garcia al Bayer Leverkusen. Els fitxatges d’Abel Ruiz, Misehouy, Van de Beek i Ladislav Krejcí han reforçat considerablement l’equip en diverses posicions, dotant-lo de profunditat i qualitat. A més, l’arribada imminent de Yáser Asprilla, que es convertirà en el fitxatge més car de la història sobradament, marca un abans i un després en l’ambició del Girona FC. Amb aquests moviments, el club vol consolidar-se a l’elit, dissenyant una plantilla amb més jugadors en propietat, no només per competir al màxim nivell, sinó també per garantir una presència sostenible i competitiva en el mercat de fitxatges a llarg termini.

MOLT MOVIMENT

ESTIU DEL 2017
ALTES
Farid Boulaya Bastia
Gorka Iraizoz Athletic Club
Marc Muniesa Stoke City
Cristhian Stuani Middlesbrough
Bernardo Middlesbrough
Douglas Luiz Manch. City
Carles Planas Celta
David Timor Leganés
Maffeo Manch. City
Douglas Luiz Manch. City
Marlos Moreno Manch. City
Kayode Manch. City
Mojica Rayo
BAIXES
Kiko Olivas, Cristian Herrera, René Román, Sandaza, Carles Mas, Vivancos, Felipe Sanchón, Coris i Alcaraz
ESTIU DEL 2018
ALTES
Doumbia Sporting CP
Raúl Carnero Leganés
Aleix Garcia Manch. City
Jairo Extremadura
Marc Muniesa Stoke City
Mojica Rayo
Pedro Porro CF Peralada
BAIXES
Pablo Maffeo, David Timor, Aleix Garcia, Olunga, Carles Planas, Bambo Diaby, Douglas Luiz
ESTIU DEL 2022
ALTES
Oriol Romeu Southampton
Miguel Madrid
Taty Castellanos NY City
Javi Hernández Leganés
Manu Vallejo València
Toni Villa Valladolid
Fuidias Madrid
Gazzaniga Fulham
David López Espanyol
Yangel Herrera Manch. City
Reinier Madrid
Couto Manch. City
Rodrigo Riquelme Atl. de Madrid
BAIXES
Dubasin, Gallar, Jairo, Calavera, Ortolá, Pau Víctor, Ilyas, Arnau, Sala, Gabri, Juncà, Terrats, Bustos, Víctor, Baena, Sarmiento, Pablo Moreno, Jairo, Lozano, Sáiz
ESTIU DEL 2023
ALTES
Yangel Herrera Manch. City
Daley Blind Manch. United
Savinho Manch. City
Iván Martín Vila-real
Dovbyk Dnipró-1
Eric Garcia Barça
Gazzaniga Fulham
Portu Getafe
Jhon Solís Atl. Nacional
Pablo Torre Barça
BAIXES
Oriol Romeu, Bueno, Taty, Riquelme, Terrats, Vallejo, Ureña, Ilyas, Gabri, Pau Víctor, Álex Sala i Javi Hernández
ESTIU DEL 2024
ALTES
Donny van de Beek Manch. United
Gabriel Misehouy Ajax
Bryan Gil Tottenham
Pau López Ol. Marsella
Alejandro Francés Saragossa
Ladislav Krejcí Sparta Praga
Abel Ruiz SC Braga
Bojan Miovski Aberdeen FC
Abel Ruiz SC Braga
BAIXES
Borja García, Gabri, Joel Roca, Manu Vallejo, Pau Víctor, Callens, Kebé, Arnau Ortiz, Ureña, Aleix Garcia, Artem Dovbyk, Álex Sala

LA UEFA HO PRIVA

10,4
fitxatges
de mitjana ha fet el Girona cada estiu previ a la competició en la màxima categoria
És el primer estiu que el club no pot obtenir jugadors ni cedits ni en propietat del City
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)