Girona

L’amenaça ‘matalassera’

Girona. L’equip de Míchel visitarà un Atlético renovat que ha fet una gran despesa en fitxatges per tornar a ser la gran amenaça del Madrid i el Barça. Els gironins no han guanyat mai al Metropolitano

L’Atlético és l’equip de LaLiga que més ha invertit aquest estiu en la plantilla. Els madrilenys feia diversos estius que no renovaven el planter i enguany, gràcies precisament a la quietud dels últims anys, als ingressos en traspassos i a una ampliació de capital de 70 milions, l’equip del Cholo Simeone fa una altra cara. Fins a 183 milions d’euros ha invertit l’Atlético, de moment, en quatre peces que seran titulars i que han de representar un plus de qualitat per al tècnic argentí. Julián Álvarez (City), Gallagher (Chelsea), Sorloth (Vila-real) i Le Normand (Real Sociedad) són els futbolistes que dotaran el conjunt matalasser de més recursos i més múscul, tota una declaració d’intencions per tornar a ser la principal amenaça per al Madrid i el Barça en la lluita pel títol de lliga, una figura que va recaure el curs passat en el Girona.

El Cholo Simeone es torna a creuar en el camí d’un equip gironí que encara ha de conjuntar totes les noves peces i al qual li queda molta feina per fer per mostrar la seva millor versió. I és només amb aquesta que pot plantar cara a un Atlético al qual només ha guanyat una vegada, en l’últim precedent a Montilivi en el primer partit del 2024 (4-3). El conjunt de Míchel Sánchez va fer un partidàs neutralitzant el hat-trick de Morata, ara al Milan, en un matx que encara es recorda entre els aficionats blanc-i-vermells per l’emoció –Iván Martín va fer el gol de la victòria en l’últim sospir.

Sempre que Simeone s’ha creuat en el camí del Girona, els partits han estat igualats i disputats. A l’argentí, que encadena 14 temporades dirigint els madrilenys, li va costar vèncer per primera vegada als de Montilivi, i és que els primers cinc enfrontaments van acabar amb empat, incloent una eliminatòria dels vuitens de copa del Rei el curs 2018/19, que acabaria amb el descens del Girona d’Eusebio Sacristán. De fet, l’empat a 3 gols en la tornada fent valer l’1-1 de l’anada a Montilivi i el valor doble en cas d’empat de les dianes a domicili –ara aquesta norma no existeix– va fer que els gironins experimentessin el més semblant a cantar victòria damunt de la gespa del Metropolitano, un fet que realment encara no ha succeït en els cinc precedents que s’hi han disputat fins ara.

Amb les noves incorporacions i amb l’etiqueta d’alternativa sòlida al Madrid i al Barça –els madrilenys ja han esgarrapat dos títols de lliga el curs 2013/14 i el 2020/21–, l’Atlético tornarà a ser una prova important per a un Girona encara per fer-se que ja haurà visitat dos estadis on no ha guanyat mai en la màxima categoria, el Benito Villamarín i demà el Metropolitano. Serà complicat esgarrapar algun punt on normalment la majoria dels rivals no ho aconsegueixen, però la plantilla gironina ja va demostrar contra el Betis que quan vol i ha de mostrar el caràcter pot començar a oferir bones estones de futbol com l’any passat.

GRAN INVERSIÓ

Julián Álvarez, Gallagher, Sorloth i Le Normand han suposat un cost de 183 milions

PER FI

El Girona només ha superat una vegada Simeone; va ser en l’estrena del 2024 (4-3)

EL GIRONA CONTRA EL CHOLO SIMEONE

A Montilivi
GIRONA-Atlético (j. 1) 2-2
Curs 2017/18: 1a divisió
GIRONA-Atlético (j. 14) 1-1
Curs 2018/19: 1a divisió
GIRONA-Atlético (anada) 1-1
Curs 2018/19: vuitens de copa del Rei
GIRONA-Atlético (j. 25) 0-1
Curs 2022/23: 1a divisió
GIRONA-Atlético (j. 19) 4-3
Curs 2023/24: 1a divisió
Al Metropolitano
Atlético-GIRONA (j. 20) 1-1
Curs 2017/18: 1a divisió
Atlético-GIRONA (tornada) 3-3
Curs 2018/19: vuitens de copa del Rei
Atlético-GIRONA (j. 30) 2-0
Curs 2018/19: 1a divisió
Atlético-GIRONA (j. 8) 2-1
Curs 2022/23: 1a divisió
Atlético-GIRONA (j. 31) 3-1
Curs 2023/24: 1a divisió
Total:
4 victòries de l’Atlético, 5 empats i 1 victòria del Girona.
14 gols a favor del Girona / 19 gols a favor de l’Atlético
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)