Girona

Primera victòria en joc a casa

El Girona busca la primera victòria de la temporada davant de la seva afició contra l’Osasuna

Míchel podria fer rotació de jugadors clau pensant en el pròxim partit, diumenge a Sevilla

L’equip de Vicente Moreno vindrà a Montilivi a defensar de manera compacta i a sortir en transicions ofensives

Aquest vespre, a les set, Montilivi serà l’escenari del primer partit a casa del Girona aquesta temporada, en què s’enfrontarà a l’Osasuna en la tercera jornada de LaLiga. Després d’un empat al Benito Villamarín contra el Betis i una derrota contundent al Civitas Metropolitano contra l’Atlético de Madrid, els gironins buscaran aconseguir la primera victòria del curs davant la seva afició, que ja ha exhaurit totes les entrades.

El tècnic Míchel Sánchez afronta aquest compromís amb gairebé tota la plantilla disponible, tot i que encara no podrà comptar amb Valery Fernández, que continua en procés de recuperació després de tenir un problema víric, ni amb els joves Artero i Jastin. La presència d’una plantilla completa ofereix més opcions tàctiques al tècnic, que podria introduir canvis en l’onze inicial, tenint en compte que, només 72 hores després, l’equip haurà de visitar el Sevilla al Sánchez Pizjuán.

Possibles canvis

Una de les decisions que podria prendre Míchel és dosificar Yangel Herrera, tenint en compte el seu historial de lesions. En el seu lloc hi podria entrar Portu per reforçar l’atac i aportar la verticalitat que el tècnic ha destacat com a necessària en la prèvia de l’enfrontament. També es planteja la possible entrada de Miovski com a davanter centre, donant descans a Abel Ruiz, amb la vista posada en la rotació de cara al pròxim partit. Per les bandes, Tsygankov i Bryan Gil semblen tenir el lloc assegurat, mentre que Asprilla podria debutar aquesta nit, un cop ja compta amb la fitxa oficial. Un poder més en atac.

L’eix defensiu del Girona, format pel quadrat entre David López, Daley Blind i Iván Martín i Oriol Romeu, no sembla que presenti variacions, oferint solidesa al darrere i seguretat en la sortida de pilota. Aquest bloc serà clau per contenir les transicions ràpides que caracteritzen l’Osasuna. Així com la mobilitat d’Arnau, que repetirà la capitania, o Miguel, clau en sortida de la possessió. Tot i el debat que s’ha generat al voltant de la porteria, després de les dues errades de Gazzaniga, no es preveu cap canvi i l’argentí tindria la titularitat per sobre de Pau López.

Nou projecte a El Sadar

L’equip navarrès, entrenat aquest any per Vicente Moreno, arriba amb una filosofia de joc més defensiva respecte a la que desplegava sota les ordres de Jagoba Arrasate. Tot i així, l’Osasuna continua sent perillós en atac, especialment amb la presència de Budimir, que l’any passat va ser un dels màxims golejadors de la lliga amb 17 gols. A més, jugadors com Bryan Zaragoza, cedit pel Bayern de Munic, i Aimar Oroz aporten dinamisme i perill des de les bandes i la mitjapunta.

Moncayola i Torró formen el doble pivot que proporciona estabilitat a l’equip de Vicente Moreno, mentre que la defensa de l’Osasuna podria ser el punt feble que el Girona intentarà explotar. Es preveu que el Girona porti el ritme del partit, però haurà d’estar molt atent a les transicions ofensives dels navarresos, que poden ser letals. El partit d’aquesta nit promet ser un duel intens en què el Girona buscarà sumar els primers tres punts de la temporada i començar a establir Montilivi com un fortí, tal com ho va fer la temporada passada. El feu gironí, amb canvis visibles a tribuna per la premsa, viurà un nou curs que genera il·lusió.

POSSIBLES CANVIS

Míchel podria fer canvis pensant en el calendari dens; Portu i Miovski podrien entrar

MONTILIVI ÉS LA CLAU

L’equip vol esvair tots els possibles dubtes que s’han generat amb un triomf a casa

Yáser Asprilla, la gran novetat

Amb els joves Jastin Garcia i Ricard Artero recuperant-se de les seves respectives lesions, i Valery molt a prop de superar la malaltia que l’ha perseguit en les últimes setmanes, Míchel Sánchez continuarà disposant de la resta de la plantilla per afrontar el primer duel a Montilivi del campionat de lliga. La principal novetat en la llista de convocats del de Vallecas serà Yáser Asprilla, una vegada feta –dimarts– la corresponent inscripció del colombià amb el dorsal 10. Després de jugar diumenge a les 21.30 h al Civitas, i amb un partit a l’horitzó diumenge al Sánchez Pizjuán, s’espera alguna rotació en l’onze.

Precedents força favorables

El Girona rebrà l’Osasuna, un rival que ha visitat Montilivi en partit de primera divisió (en dues ocasions), en l’actual segona A a la LFP, en una final del play-off d’ascens a primera, l’antiga segona A i també en la copa del Rei. Pel que fa als precedents en la màxima categoria, el Girona va empatar el primer partit contra els navarresos en el curs 2022/23, el del retorn dels gironins ja amb Míchel al comandament (1-1) –David López (45+1’) va neutralitzar una diana inicial de Kike Barja (37’)–, i en el de la temporada passada el va guanyar gràcies a les dianes de Portu (13’) i Savinho (86’).

En el còmput global de la història, el conjunt blanc-i-vermell ha guanyat sis dels tretze precedents com a local, n’ha empatat tres i n’ha perdut quatre; el més dolorós, el de la tornada de la final de la promoció d’ascens de la 2015/16.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)